Dermed er gratisavisen tilbake på norske hender etter at finske Medianorth Group kjøpte avisen i fjor sommer, og mislykkes med snu den negative trenden.

NA24 - din næringslivsavis

- VI har gjort et kupp, sier eier Anders Brochmann Hansen i IT-selskapet Innovation Media til NA24.

Han vil ikke ut med hvilken pris de endte på til slutt. Men NA24 har grunn til å tro at salget var langt under det som skulle til for å dekke kreditorenes krav.

Kastet inn håndkleet
Tidligere styreformann og eier, Harri Roschier, sa til NA24 at de ikke hadde lykkes i å snu utviklingen i Norge, men at det gikk stålende i Sverige.

Over en lengre periode prøvde den finske forretningsmannen å selge tapssluket, men måtte gå den tunge veien til skifteretten sist uke.

Bobestyrer Thomas Piro i konkursboet hadde flere beilere til å kjøpe avisen, men endte opp med å signerer en avtale med Innovation Media.

Superfornøyd
Det lille IT-selskapet fikk tilslaget på avisen, mot at det garanterte at de ansatte skulle få fortsette i sine jobber, og en mindre kontantsum. Bobestyrer hadde krav på 3,4 milloner kroner, men ventet seg atskillig mindre for boet.

- Vi har den komplementære kompetansen som avisen manglet, sier Hansen.

Han sier Natt&Dag har vært sterkest på print, og de nye eieren har kompetanse innen dataløsninger. Noe også de tidligere eierne skulle sette fokus på.

- Vi skal snu hver eneste stein i selskapet, og få lønnsomhet raskt i butikken, sier han.

Først skal det analysere hva som skjer i regionene i Bergen og Trondheim.

- Deretter skal de 420 distribusjonspunktene vurderes, og hva som er et hensiktsmessig opplag, og sist men ikke minst å få styr på økonomien. Det står øverst på dagsorden, sier han.

Kollega Christian H. Rasmussen sier avisen skal tjene penger innen seks måneder.

Henter mann
Natt&Dag har tapt penger i neste alle årene det har drevet, men noen få unntak.

- Vi er i dialog med tidligere redaktør Espen Sletner om å komme tilbake som publisher, sier Hansen, og legger til at avisen under Sletner faktisk tjente penger.

Snittsalget de ti siste årene har ligget på 8,6 millioner kroner årlig, med de beste årene i 1998-1999. Siden har det gått en vei, nedover.

Eierne
Ifølge aksjonærlisten i 2006 er det fire eiere i selskapet som har kjøpt Natt & Dag Forlag. BL Invest Limited har 31,5 prosent, Alimayu Limited har 25,5 prosent, Reklamehuset Grind har 24 prosent, og Casr Global Limited har 19 prosent av aksjekapitalen.