Gå til sidens hovedinnhold

- Vi har hatt behov for det nære

Kronprinsparet støtter hverandre i den vanskelige tiden etter 22. juli.

(SIDE2): Mange norske medier har nå lagt 22. juli litt bak seg, og fokuser på helt andre saker. Men de pårørende har fortsatt behov for å snakke om tragedien som rammet landet vårt. Deriblant kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon.

Viktig å være sammen med barna
- Vi har følt et sterkt behov for å være sammen med våre familier. Det har vært viktig for oss å være sammen med våre barn og våre nære familier. Det er en situasjon hvor vi har blitt såpass preget at vi har hatt behov for det nære, og det har vi også kjent på som alle andre, fortalte kronprinsesse til pressen, ifølge VG, under deres første dagen av fylkesturen til Hedmark.

Skryter av de pårørende
Også kronprinsen snakket om terroren i sin tale til lokalbefolkningen i Folldal kommune.

- Dette har vært en vanskelig tid for mange. Vi opplevde det som ekstremt dramatisk da det skjedde, slik som sikkert de aller fleste andre. Men det som i og for seg har vært fint for oss, er at vi har kunnet være med og være til stede på noen av disse tingene, sa han.

Kronprinsen skrøt av alle de flotte arrangementene de har deltatt på etter 22. juli, og ikke minst hvordan de pårørende har taklet den vanskelige tiden.

- Jeg er så imponert over alle de menneskene som nå reiser seg og går videre. Det har vært fantastisk å se hvilken fremtidstro de har, skrøt han.

- Ville ha lenger sommerferie
Paret ble møtt av glade barn som flagret med sine norske flagg. For mange var det første skoledag, og kronprinsparet lurte på om barna godt kunne tenkt seg litt lengre sommerferie. Svaret var selvfølgelig ja. Og det var kronprinsessen helt enig i.

- Jeg ville også hatt lengre sommerferie! utbrøt hun.

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant

Kommentarer til denne saken