OSLO: Det er riktignok en stund siden Vålerenga hevdet seg i toppen av eliteserien, men landets beste fotballklubb er det definitivt likevel.

Men så vidt vi har skjønt går ikke uhemmet selvskryt rett hjem i det ganske land.

- Alle hater de som er størst og kulest, sånn er det bare. Vi merker jo at folk vi ikke bryr oss om, er sykelig opptatt av å mislike oss, men det kan like gjerne være Vålerenga som Oslo, sier Klanens talsmann, Erling Rostvåg.

Men nå vil jo vi påstå at Norges største supporterklubb er en antirasistisk, ikkevoldelige og inkluderende klubb, som er opptatt av å ivareta samfunnsengasjementet som moderklubben. Slikt må man jo bare elske.

Vålerenga har i en årrekke blant annet drevet Vålerenga mot rasisme, som har vært en viktig bidragsyter mot rasisme i det multietniske Oslo.

De driver også Jobbsjansen, som bidrar til at unge uten jobb eller skoleplass får arbeidserfaring, enten i klubben eller hos en av samarbeidspartneren.

I dag presenterer vi ti nye grunner til at dittOslo.no elsker Oslo, og Vålerenga troner på toppen av dagens tabell. Sjekk hvilke andre som er med under!

Les også: «Oslo har blitt så utrygg at man ikke vet om man kommer levende hjem igjen»

FABIAN STANG: - Oslohatet er beskrevet i Bibelen

ENIG? SI DIN MENING I KOMMENTARFELTET UNDER, ELLER BRUK #100OSLO I SOSIALE MEDIER!

BAKGRUNN: Vi kårer «100 grunner til å elske Oslo»

80. Svarttjern

Midt i mellom alle de store blokkene på Romsås ligger det en idyllisk badeplass. Her kan varme sommerdager nytes og det er godt tilrettelagt med toaletter, griller, sitteplasser og rampe ut i vannet. Det skulle man kanskje ikke tro, sånn midt innimellom alle betongbygningene i Groruddalen?

79. Valkyrie plass:

Plassen heter egentlig Valkyrieplassen og ligger mellom Bogstadveien og Sørkedalsveien. Tidligere var det t-banestasjon her. Midt i mellom hektisk trafikk og gående er det i dag en liten, sjarmerende park med oppsiktsvekkende mange benker per kvadratmeter! Her kan man ta en pust i bakken etter shoppingen, eller en burger på Valkyrie Grill rett ved siden av.

78. Hagebyene

Vet du at det er elleve hagebyer i Oslo? Ullevål Hageby er nok den mest kjente av dem, og det er den største i hele landet. Her er det over hundre bygninger, med til sammen 600 leiligheter. I tillegg er det kontorer, butikker og cafeer her. Hagebyene ble planlagt som «hus for smaakaarsfolk», det vil si at arbeiderne skulle ut av kasernene og inn i sunne boliger med bedre plass og egen hageflekk. Men så ble de jo så fine, at det i all hovedsak var middelklassen som sikret seg en bit av hagebyidyllen. I dag er de blant byens mest populære boligstrøk med en kvadratmeterprisene i byens øverste prisskikt.

77. Christiania Torv:

Gapestokk og vannpost er byttet ut med kafeer på gateplan, fontene og trafikk. Christiania Torv har fått kommunens pris for god byarkitektur i 2003, men det vi liker aller best er de nevnte restaurantene og kafeene i nostalgiske omgivelser. Her er eldgamle bygninger, for eksempel Gamle Raadhus - nå restaurant, men faktisk tidligere rådhus i Oslo. I tillegg finner du gamle steder som Handsken og Skansen, til de nyere Café Celsius og Stormkjøkkenet. En perle på sommerstid!

76. Sydstranda på Ulvøya:

«Sørlandet i hovedstaden» betegnet noen dette stedet, da de tipset dittOslo-redaksjonen om det. Ingen dum betegnelse på denne badeplasen som ligger helt sør på Ulvøya. Dette er den eneste badeplassen i Oslo, hvor man må betale inngangspenger, men det er fordi Ulvøya Vel holder den ved like. Det er uansett verdt å ta seg en dukkert her eller hoppe fra stupetårnet.

75. Thereses gate:

Hovedgata på Bislett, Thereses gate, har i mange år vært en litt glemt sentrumsgate. I 2014 ble den ettertrykkelig satt på dagsorden i hovedstaden, i et omstridt prosjekt der gateparkeringen ble fjernet. Vi lar den debatten ligge, og velger heller å hylle denne fantastiske gata. Her finner du nemlig et sjeldent utvalg av butikker, som spenner mellom antikviteter, bakerier og cafeer, klær, smykker, bøker og jernvare. For å nevne noe. Til å være en sentrumsgate er det få kjeder og oppsiktsvekkende mange små unike perler av noen butikker. Gata har brede fortau, og de siste månedene har den blitt utsmykket med benker i ymse varianter, ballonger, girlander og blomsterpotter.

74. Strøm-Larsen

Strøm-Larsen er Oslos eneste pølsemakermester! I tillegg får du alt du kan tenke deg av kjøttvarer, delikatesser og pålegg her. Slakterbutikken er en institusjon på Torshov med sin 110 år lange historie. Denne startet for øvrig da innehaver av en slaktebutikk på Løkka, Ida Strøm møtte en kollega fra vest, Oskar Larsen. Kjærlighet oppsto, og familiebedriften var et faktum. Den drives nå av deres barnebarn, Alf Strøm-Larsen. Har du lyst på en ekstra koselig lille julaften anbefaler vi å kjøpe juleribba her. Husk å bestille, og smør deg med skikkelig god tålmodighet. Om du er utenfor ved åpningstid, kan du være så heldig at din kølapp gir deg ribbe etter et par-tre timer. Vel verdt ventetiden er det, dog!


73. Teaterplassen:


Teaterplassen på Grønland spratt opp i forbindelse med utbyggingen av Grønlandskvartalene i 2006. Stedet har blitt en favoritt for både nærmiljø og tilreisende, med sine mange uteserveringer. Mange er de som har drukket lønningspils på Oslo Mekaniske, spist gourmet på Vognmand Nielsen eller tatt en kaffe på Evita kaffebar (Bydel Gamle Oslos egen kaffebarkjede!). I tillegg får du sushi, tyrkisk og italiensk her, for å nevne noe.

72. Maaemo:


Maaemo åpnet dørene i 2011. Etter bare 14 måneders drift ble de tildelt to stjerner i den ærverdige Michelin-guiden, noe som var historisk - ingen annen nordisk restaurant har gått fra null til to stjerner tidligere. Riktig så velfortjent er det også. Nå må du punge ut med en kvart månedslønn eller så for et herremåltid på Maaemo, men du verden for en opplevelse. Her får du retter, smaker og ingredienser du ikke visste om tidligere, laget av et fantastisk kokketeam, og servert av et særdeles hyggelig personal. Liker du det nordiske kjøkken og i særdeleshet gourmet, er det bare å begynne å spare. Og så liker vi ekstra godt at byens beste restaurant ligger på ei bru på Grønland!


71. Vålerenga og Klanen:


Norges beste fotballag, Vålerenga, er en solid grunn til å elske Oslo. Ingen har bedre supportere, ingen har bedre lagfølelse. dittOslo.no elsker breddeidrett, men vi kan ikke unngå å elske at vi også har et eliteserielag, som forsværer vår ære på gressmatta. Riktignok er det noen år siden vårt kjære Vålerenga hevdet seg i toppen av norsk fotball, men vi elsker dem ikke noe mindre av den grunn. Tvert i mot. Med sine 101 år har de bidratt til akk så mye fotball- og supporterglede. Ære være!

Sjekk de tidligere listene over grunner til å elske Oslo her:

Nummer 90-81: Byen som har plass til alle religioner, hudfarger og legninger

Nummer 100-91: - Selvsagt skal Norge styres fra Oslo

ENIG? SI DIN MENING I KOMMENTARFELTET UNDER, ELLER BRUK #100OSLO I SOSIALE MEDIER!