Gå til sidens hovedinnhold

- Vi kan avgjøre regjeringsspørsmålet

- Vi kan avgjøre hva slags regjering vi får etter valget. Det er derfor viktig å stemme oss inn.

Det sier RV-leder Torstein Dahle. Han har vært ut og inn på Stortinget under TV 2s målinger de siste dagene. På lørdagens måling, den siste fra kanalen, er han igjen ute. Men RV-lederen har på ingen måte gitt opp håpet og troen på en plass.

- Nei, på ingen måte. Dagens måling er noe opp fra i går, og viser at vi er i fremgang. Det er små marginer som avgjør, sier Dahle til ibergen.no.

- Slik det ser ut nå, kan vi spille en viktig og avgjørende rolle i regjeringsspørmålet. Det er derfor viktig at de som ønsker et regjeringsskifte, de som ønsker en såkalt rødgrønn regjering, sørger for å få oss over streken, sier Dahle.

Hordalandsbenken
Hvis lørdagens måling på TV 2 blir valgresultatet, vil SV bare få en representant fra Hordaland neste periode. Ågot Valle er ifølge målingen inne, mens Audun Lysbakken ikke får plass på Stortinget.

Kristelig Folkeparti er inne med både Ingebrigt Sørfonn og Laila Dåvøy. Fortsetter samarbeidsregjeringen, betyr det at fylkesordfører Torill Selvold Nyborg må belage seg på å flytte til Oslo.

- Jeg er selvsagt spent på hva som blir resultatet. Men jeg har det også veldig godt der jeg er, sa Selsvold Nyborg til ibergen.no før hun tok plass blant tilhørerne under lørdagens partilederdebatt.

Arbeiderpartiet ligger ifølge målingen an til å få inn fire representanter, mens Fremskrittspartiet og Høyre ifølge målingen får tre hver.

Høyreleder Erna Solberg, som ifølge TV 2s ekspertpanel ikke klarte seg så veldig godt lørdag, ble mottatt med jubel og stormende applaus fra en rekke fremmøtte Unge Høyre-folk da TV-sendingen var ferdig. - Takk for støtten. Ikke bruk opp energien her. Det er fortsatt arbeid som må gjøres, sa en strålende fornøyd partileder. - Fire nye år, var det taktfaste roet hun fikk med seg da hun dro.

Venstre-leder Lars Sponheim er ifølge målingen også inne på tinget. Det samme er Senterpartiets Rune Skjæløaaen, som kaprer utjevningsmandatet her i fylket.

Sjekk hele partibarometeret her

Reklame

Derfor er den norske ladekabelen så genial