OSLO: I juni ble Oslo kåret til verdens tiende beste by å bo i. Nå er ikke dittOslo-redaksjonen helt enig i den definisjonen, vi mener jo de ni foran bør vike plassen for det vi mener er verdens beste by; Oslo.

Imidlertid er det stort sett bare Oslo-folk som er enig med oss i akkurat det.

Da Virke før sommeren ville undersøke hvordan folk så på Oslo, var det kun 29 prosent av dem som ikke bor i byen som sa at de kunne tenke seg å bo her.

Kun 33 prosent av de som ikke bor i byen, svarte at de kunne tenke seg å jobbe i Oslo, mens kun 30 prosent kunne tenke seg å studere her.

Oslo-folk elsker byen sin

Det gjør Oslo til den minst attraktive regionen i landet.

Men for Oslo-folk er byen selve paradis.

Hele 8 av 10 av byens egne borgere svarer at de er svært godt fornøyd med å bo i Oslo, og at de trives godt med å bo her, i følge Oslo kommunes egen trivselsundersøkelse.

Vet for lite om Oslo

Vi i dittOslo-redaksjonen mistenker jo at denne motviljen ute i distriktene, skyldes uvitenhet; kunnskapen om alle de fantastiske stedene i Oslo er rett og slett for lav.

Derfor har vi satt oss fore, å presentere «100 grunner til å elske Oslo», og til det trenger vi innspill fra dere lesere.

For hva er din Oslo-favoritt? Eller har du kanskje flere?

Send oss dine innspill på e-post, Twitter, Facebook eller Instagram, og begrunn gjerne hva som gjør stedene til dine favoritter. Send gjerne med et bilde om du har.

Husk at du kan sende inn tips om både steder, butikker, kafeer, utesteder eller idrettsanlegg, om du vil det!

dittOslo.no skal så kåre de hundre aller beste grunnene til å elske byen vår. Disse får du selvsagt behørig presentert på www.dittOslo.no!


Hva er ditt forhold til Oslo? Skriv i kommentarfeltet under!