Gå til sidens hovedinnhold

Vi kaster bort 60 millioner

De store treningskjedene har over 17.000 medlemmer som betaler - uten å trene.

(SIDE2): Treningssentrene opplever at mange ikke bruker medlemskapet selv om de betaler store summer i året for nettopp å kunne trene.

Støttemedlemmer
De såkalte «støttemedlemmene» er ikke like mange som tidligere, men tall som side2.no har innhentet viser at treningsstudioer som S.A.T.S og ELIXIA har en stor gruppe med mennesker som kun «støtter» sentrene. De betaler abonnementsavgiften hver måned, men bruker ikke tjenesten de betaler for.

Hele 15 prosent av de 80.000 medlemmene til S.A.T.S trener sjelden eller aldri. Det betyr at det kan være 12.000 medlemmer som betaler rundt 5.000 kroner i året hver for ingenting. Det betyr at S.A.T.S tjener 60 millioner i året på at du ikke kommer i bedre form.

Bare 15 prosent av S.A.T.S sine medlemmer trener fire ganger i uka og 70 prosent trener 1-2 ganger i uka.

Vil at folk skal trene
- Vi har færre «støttemedlemmer» nå enn tidligere, sier informasjonsdirektør i S.A.T.S, Anders Grøterud.

Selv om treningskjeden tjener penger på at du og jeg er late vil de gjerne at vi skal få valuta for pengene.

- Vi har satt i gang en rekke tiltak for at folk skal kunne komme i gang med treningen. Det viktigste for oss er at folk bruker medlemsskapet sitt og kommer i bedre form.Vi vil jo ikke tjene penger på såkalte støttemedlemmer. De som ikke bruker medlemskapet er dårlige ambassadører for oss og begrenser trolig nysalget mer enn de betaler i medlemsavgift. Derfor begynte vi for to år siden med å premiere alle medlemmer som trener to ganger i uken eller mer, samtidig som vi økte fokuset på treningsveiledning. Dette reduserte frafallet med tretti prosent på to år, til et nivå som er nesten 50 prosent lavere enn det som for eksempel er tilfelle på de største treningssentrene i England.

Også Elixia har støttemedlemmer. Kjeden har 55.000 medlemmer, og opptil 10 prosent av medlemmene trener aldri.

- Vi har satt i gang et konsept som heter «Get you started» . Dette er et opplegg for alle nye medlemmer, og det viser seg at færre dropper å trene etter at de har fått veiledningstimer i form av det nye konseptet, sier finansdirektør i ELIXIA, Erik Frydenberg. Antallet «støttemedlemmer» er halvert de siste to årene og markedsundersøkelser viser at vi nå er den desidert beste treningssenterkjeden i bransjen, sier finansdirektøren.

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen

Kommentarer til denne saken