Gå til sidens hovedinnhold

Vi pusser opp for 16 milliarder

Nordmenn bruker ikke feriepengene bare på ferie.

Åtte av ti nordmenn får igjen penger på skatten eller mottar feriepenger i disse dager. Noen heldige får begge deler. Av disse skal en tredjedel bruke penger på oppussing.

NA24 - din næringslivsavis

Det betyr at rundt en million nordmenn skal pusse opp for til sammen 16 milliarder ferie- og skattekroner i sommer og høst, viser en ny undersøkelse fra MAXBO.

Overrasket
- Vi merker hvert eneste år at folk bruker skatte- og feriepenger på oppussing. Vi har imidlertid aldri undersøkt hvor mange som har tenkt å bruke hvor mye før nå i år. Tallene var nok noe høyere enn hva vi hadde forestilt oss, sier Linn Andresen, kommunikasjonsansvarlig i MAXBO.

Det er de spurte i aldersgruppen 30 til 39 år som skal bruke mest på oppussing.

I Oslo får 84 prosent av de spurte over 15 år igjen penger på skatten eller feriepenger. Av disse har 32 prosent planer om oppussing av bolig eller fritidsbolig.

Ferierer i hagen?
- Vi ser at oppussing er aktuelt over hele landet, og merker alltid «trøkket» når ferie- og skattepengene kommer, sier Andresen.

Undersøkelsen sier ingenting om hva som skal pusses opp, men ute i varehusene merker man likevel hva pengene går til.

- Mest av alt merker vi det økende fokuset folk har på å «shine» opp hagen eller utearealet. Nå skal folk ha store terrasser med overbygg, varmesystemer, omfattende belysning, peiser og belegningsstein, sier Andresen.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien