Gå til sidens hovedinnhold

- Vi skaper toppledere på seks måneder

Ny utdannelse inntar Norge.

Danske Business Kolding Institute lanserer nå Executive Management Programme (EMP) i Norge.

Programmet er en lederutdannelse for personer som allerede har en karriere.

- Deltakerne vil få et kvalitetssikret program over et kort og intensivt løp, sier Claus Flensborg, direktør i Business Kolding Institute til Nettavisen NA24.

- Vi fokuserer på tre essensielle business-disipliner for å skape toppledere på seks måneder, sier Claus Flensborg.

Skolen har nøye valgt ut disse, som ifølge dem, er de viktigste for å skape en god leder. Fokuset ligger derfor på innovasjon, strategi og ledelse.

Flensborg mener det er samarbeidet med den anerkjente, franske business skolen Insead som gjør utdannelsen unik. Insead er en av verdens største og ledende businessskoler.

Billig utdannelse
EMP-utdanningen foregår over tre moduler på fire dager hver. Første modul foregår i Danmark, mens de siste to foregår i Frankrike. EMP representerer dermed et noe mer effektivt og mindre tidkrevende forløp sammenlignet med en tradisjonell MBA-utdanning som varer over to år.

Det finnes også en stor prisforskjell mellom de to utdanningene. EMP koster 14.995 euro eller 110.000 norske kroner, mens MBA koster mellom en halv million til to millioner, oppgir business-skolen.

- Grunnen til at det er så mye billigere er at EMP er et kortere program enn MBA. I tillegg har vi noen av undervisningene i Danmark, noe som har betydelig mindre kostnader enn hvis vi skulle hatt alle modulene på Insead i Frankrike, sier Flensborg.

I tillegg oppgir han at Business Kolding Institute er et fond.

- Derfor har vi ikke som et formål å tjene penger. Vi mener prisen passer godt til markedet, sier Flensborg.

Etter endt kurs vil deltakerne få tilbud om to møter på skolens Executive Forum hvor deltakere og undervisere møtes og skaper nettverk. Slik holder også deltakerne kontakten etter endt kurs. På disse møtene er også ledere som ikke har deltatt på kurs velkomne.

- Kvalitet er viktig_
Flensborg nevner fire argumenter for hvorfor man skal velge EMP programmet.

- Man bør velge vårt studie på grunn av kvalitet, relevans, globalt perspektiv og tid. Du får høy kvalitet på kort tid. Det er viktige momenter hvis du skal klare deg som leder, sier Flensborg.

- Vi opplever at deltakerne vil ha høy kvalitet og de vil ha gode løsninger som de raskt kan sette i praksis. Det kan de gjøre gjennom vårt kurs, da de fleste jobber mens man går på kurs, sier Flensborg.

Insead har skoler over tre kontinenter.

- På Insead er de globale i sitt perspektiv. Samarbeidet er viktig for oss fordi de har tilgang til informasjon fra flere kontinenter. Slik verden er nå er den tilgangen til å lære fra hele verden viktig, sier Flensborg.

EMP er det eneste prosjektet i Skandinavia som samarbeider med den franske skolen.

- De valgte oss fordi de likte initiativet vårt og synes vi er innovative. De kunne se mulighetene og sammen lagde vi utdannelser på høyeste nivå som det var marked for, sier Flensborg.

Lærerikt og inspirerende
Kursene har gått i Danmark i seks år og 450 deltakere har gått ut med EMP-utdannelsen. Til nå har rundt 50 nordmenn deltatt.

En av dem er Michael Holmstrøm som er administrerende direktør i transport- og logistikkselskapet Schenker AS. Han synes programmet er lærerikt og inspirerende.

- Undervisningen foregår på et internasjonalt høyt nivå, og har gitt meg en perfekt «power update» innen ledelse, som jeg på en direkte og pragmatisk måte kan overføre til min egen virksomhet. Det handler ikke bare om den teoretiske innsikten, men også den reelle praktiske erfaringen med å benytte de fremste faglige teoriene og modellene som INSEAD underviser i. Jeg kan virkelig anbefale programmet til ledere som gjerne vil ha kunnskap, inspirasjon og tilgang til et spennende internasjonalt nettverk, sier Michael Holmstrøm i en pressemelding.

Nå avslører Flensborg at utdannelsen vil komme til Norge i samarbeid med advokatselskapet Wikborg og Rein.

- Det har ikke vært mulig tidligere fordi vi var usikre på om den danske lovgivningen var overens med den norske, men det er ganske likt. Det som ikke er likt kan tas ut. Det blir spennende og jeg gleder meg.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken