Gå til sidens hovedinnhold

Vi tipper årets album

Vi har så vidt rukket å løpe inn i det nye året, men her er det som kommer til å bli årets album.

Ekspertene er alltid tidlig ute med sine spådommer for ett nytt år, og skal vi tro det som rører seg både på film- og motefronten kommer 80-tallet tilbake - nok en gang.

På musikkfronten er det også flere gamle helter som dukker opp igjen. Vi har sett på albumene som ekspertene, og vi, tror kommer til å prege 2006. The Strokes har for øvrig allerede gitt ut sitt nye album...

LES OM FJORÅRETS BESTE PLATER HER

Morrissey
Comebacket til Morrissey med sin forrige plate var relativt stort, men ikke så stort som verken artist eller plateselskap håpet på. Nå har eks-Smithsvokalisten fått med seg produsent Tony Visconti, mannen som har produsert flere album med David Bowie og alle de legendariske albumene til T Rex. Platen vil hete «Ringleader of Tormentors» og vil inneholde spor som «Life is A Pigsty» og «Dear God Please Help Me». Ingen grunn til å tro at Morrissey vil lage gladpop denne gangen heller, altså. Overraskende nok har Morrissey med seg en gjestekomponist denne gangen, ingen ringere enn Ennio Morricone. Platen kommer i slutten av mars. Platen vil komme ut omtrent 20 år etter «The Queen is Dead.»

Marte Wulff
Nye norske artister som blir hypet opp før utgivelsen skal man alltid være litt bekymret for. Vi tror det egentlig ikke er grunn til det denne gangen. Dette såre og lekne pianobaserte albumet kommer allerede 9. januar.

Oasis
Selv om mesteparten av året vil brukes på turne (Oslo Spektrum 25. januar), vil Oasis også komme med nytt materiale. Ifølge Noel skal de spille inn Liams sang «The Boy With the Blues» som han mener kommer til å bli sommernes hit. Det gjenstår selvfølgelig å se.

Radiohead
Få plater har mer forventningspress kommende fra musikkjournalister enn dette albumet som vil komme til sommeren. Thom Yorke har selv sagt at det har tatt tid å komme tilbake fra gruppens tre siste plater, som alle har fått god kritikk - men ikke solgt i nærheten av hva O.K. Computer gjorde. Sanger som «House of Cards» og «A Pig's Ear» kommer vistnok til å være på platen. Lite vites om platens sound.

The Streets
Den 11.april kommer den neste platen fra den geniale britiske rapperen, tittelen blir «The Hardest Way to Make an Easy Living». Platen er spilt inn delvis i USA og ifølge Mike Skinner (The Streets) vil den være påvirket av amerikansk hip-hop. Han har også sagt at han prøver å få med Gwen Stefani og Snoop Dogg på platen.

Red Hot Chili Peppers
I april kommer også et nytt dobbeltalbum med chilipepperne, platen vil heter «Stadium Arcadium» og det er superprodusent Rick Rubin som har vært bak spakene. Sanger som « Danni California», «Hard to Concentrate» og «Snow» vil bli å finne på albumet. Platen skal ifølge bandet vært mye mer rockete enn det de har gitt ut i det siste.

Johnny Cash
Han er kanskje død, men legenden vil alltid leve. En samling av låter som tidligere ikke er utgitt i American-serien kommer i løpet av våren. Det blir sannsynligvis ikke noe dårligere enn det vi allerede har hørt.

Prince
I løpet av 2006 vil albumet «3121» komme. Skal man tro plateselskap og artist vil det være en tilbakekomst til det han kan aller best: Utrolig popmusikk. Den første singelen «Tè Amo Corazón» kommer på singel i januar.

Og selvfølgelig Dum Dum Boys.......

Andre plater man bør se opp for er:

Ian Browns nye til høsten

Bloc Partys nye i april

Yeah Yeah Yeahs «Coco Beware» i løpet av våren

Snow Patrols «Eyes Open» i april

Kasabians nye i sommer

Arctic Monkeys «Whatever People say I Am» «That's what I'm not» nå i januar

Razorlights nye i sommer

Samt de nye platene til Kaisers Chiefs, Maximo Park, Pink, Outkast og Scissor Sisters.

PS! Se også opp for She Wants Revenge....

Reklame

Nå er bestselgeren endelig på tilbud

Kommentarer til denne saken