Gå til sidens hovedinnhold

- Vi tjente på catfighten

- Vi tjente begge to på catfighten, sier Ny Tid-redaktør Martine Aurdal.

- Jeg tror både Kristine Moody og jeg tjente på at vi ble oppfattet som i en catfight, rett og slett, sier ansvarlig redaktør Martine Aurdal i Ny Tid til NA24.

NA24 - din næringslivsavis

NA24 har snakket med Aurdal om hennes forhold til det nedlagte magasinet Memo, støtten til Marianne Aulie med full retrett, Ny Tid og litt om Gerd-Liv Valla.

Medieskapt
Aurdal sier striden mellom nedlagte Memo og Ny Tid var medieskapt, men er glad det ikke er hennes blad som er borte fra bladhyllene.

- Vi hadde forskjellige politiske oppfatninger og kunne aldri skrevet hverandres ledere. Kristine Moody er den outsideren som ble redaktør for et spennende prosjekt, men som gikk på snørra, men hun kan ikke ta alt det ansvaret helt alene, sier hun.

Hun mener at det at det skal publiseres en bok om magasinet nesten er et overtramp, hvis den som ryktene sier fokuserer på redaktør Kristine Moodys feil.

- Jeg innrømmer at jeg vil være den første som kjøper den og nileser den. Men man skal ikke trampe på noen som ligger nede. Jeg synes journalistklubben i Memo gikk langt i den retningen også da Memo ble lagt ned, sier hun til NA24.

Står for mye
Hun kan stå for å ha skrytt av Frp-dronning Siv Jensen. Hun kan stå for å være samboer med urbanist Erling Fossen, men hun kunne ikke stå for støtten til sjokkunstner Marianne Aulie.

Martine Aurdal gjorde full retrett da det gikk opp for henne at hun hadde gitt sin støtte til Aulie da hun «outet» to norske kulturpersonligheter på det direktesendte NRK-programmet «Mina» for et voldtekstforsøk for 14 år siden.

- Hva tenkte du da du så deg selv på Dagsrevyen hylle Marianne Aulie forleden?

- Da tenkte jeg, auda, her får jeg bråk. Så satte jeg meg ned og skrev en mail til Norsk telegrambyrå. Jeg var nok alt for kjapp da jeg uttalte meg i Aulie-saken. Det er en sak som er veldig vanskelig, sier hun over en lett lunsj på restaurant Billa Bong på Majorstuen.

Frustrasjonen over den store voldtektsdebatten som har gått allerede i flere måneder gav henne full tenning.

- Jeg kunne ønske meg at debatten dreide seg om menn, eller dem, som voldtar og hvordan man kan unngå at flere blir voldtektsmenn. Det var det som var bakgrunnen for min spontanreaksjon, sier hun, men innrømmer at det ikke er tøft å «oute» folk på den måte.

- Men Marianne Aulie er nok en som man bør vurdere å gjøre i opptak i NRK, sier hun.


Økonomisk sans
Hun ser ikke bort fra at hun sitter i redaktørstolen i Ny Tid om ti år.

- Jeg har bestemt meg for å være i stillingen minst til det går bra, og da tenker jeg både journalistisk og økonomisk, og til det ikke er utfordrende for meg lenger.

Hun har en halv million kroner i lønn og hadde tidlig stor økonomisk sans. Hun har vokst opp i Oslo, men har foreldre fra den sunnmørske hovedstaden Ålesund.

- Genene mine bærer preg med den bakgrunnen. I min barndom fikk jeg 7,50 kroner i ukelønn. Da kjøpte jeg bladet Donald Duck på antikvariat til 1,50 kroner og hadde seks kroner ekstra å bruke på godteri, sier hun og ser nesten litt skyldig ut.

- Men fikk du ikke da en eldre utgave av bladet?

- Jo, men det var ikke noe problem for meg, sier hun og innrømmer at hun fikk mye pepper da hun skrev bok om Siv Jensen.

- Selvfølgelig det er aldri moro å få så mye pepper i media. Det er klart det var slitsomt. Men jeg angrer ikke på at jeg skrev boka, sier hun.

Den røde kampen
I sin siste leder i Ny Tid skriver hun om feminisme i praksis og at norske feminister hindrer omskjæring i Oslo.

- Mitt journalistiske oppdrag er å påvirke og forandre verden. Feministkampen må kjempes hele tiden, sier hun og legger til at hun også er urbanist som sin samboer Erling Fossen.

Hun har vært redaktør siden høsten 2005, da Damm tok over det legendariske bladet.

Våre lesere har absolutt sterke følelser for Ny Tid. Da forlaget Damm tok over eierskapet, forsvant 1.000 abonnementer over natten, sier hun.

Martine Aurdal mener kvinner generelt og feminister spesielt har et ansvar for å stille opp i debatter og i media.

- Når det gjelder Gerd-Liv Valla, må hun ta skylden selv for den situasjonen hun har havnet i, sier hun før hun må løpe til deadline for neste nummer av Ny Tid.

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen