Gå til sidens hovedinnhold

- Vi vil vinne noe i år

Etter noen magre juniorår vil Vålerenga kjempe om titler igjen.

ALBIR (vif-fotball.no): - Vårt hovedmål er i år er å kvalifisere fem spillere til rekruttroppen. Videre vil vi ligge topp tre i interkretsserien, helst vinne. Dessuten skal vi vinne NM for første gang siden 1968. Junior Elite-turneringa er også viktig, men der er det veldig usikkert hvilke spillere vi får med oss fra a-troppen og rekruttroppen, sier Vålerenga-trener Raymond Mikkelsen til vif-fotball.no.

Jacobsen ny i trenerteamet

Mikkelsen er denne uken på treningsleir i Spania med Vålerengas juniorgruppe. Med seg på laget har han fått spillerutvikler Per Inge Jacobsen.

- Per Inge kommer inn med balanse i gruppa. Arbeidsfordelingen vår har litt mer balansert. Per Inge er flink til å jobbe med de individuelle ferdighetene og jeg føler at vi utfyller hverandre godt. Vi skal ha opp enkeltspillere samtidig som vi skal bygge en gruppe. Spillerne kjenner han godt fra før og er veldig fornøyd med at han er på plass som en del av trenerteamet.

Vålerenga har delt U-gruppa i to tropper denne sesongen, en rekruttropp der alle landslagsspillererne er plassert, og en juniortropp. Mikkelsen og Jacobsen har ansvaret for den siste gruppa, men vil også lede laget i JET og NM med alle tilgjengelige landslagsspillere på laget.

- I NM er første runde like viktig som en semifinale. Vi må ha med oss klubben på å stille et så sterkt lag som mulig. Vi vil ikke ha noen reprise fra i fjor da vi røyk ut mot Kvik Halden allerede i andre runde.

- Om vi setter sammen alle spillerne i de forskjellige Vålerenga-troppene som holder junioralder i år, har vi et veldig bra juniorlag. Det er det ikke tvil om. I de offensive posisjonene har vi landslagsspillere på alle plasser, forteller Mikkelsen og nevner Håvard Nielsen, Sidouine Oussou, Etzaz Hussain, Kamer Qaka, Riki Alba, Chuma Anene og Shåresh Ahmadi som noen eksempler.

Økt fokus på interkresserien

For spillerne som er i juniortroppen blir interkretsserien den viktigste kamparenaen.

- Interkretsserien har egentlig aldri vært prioritert, selv om vi vant serien med et veldig godt lag i 2005 og 2006. I år er det litt annerledes ettersom vi har delt troppen i to. For juniorgruppa blir interkretsserien den viktigste arenaen for å vise seg frem og fokuset på å levere gode resultater også der blir sterkere.

- Det er viktig å skape vinnerskaller, og det er viktig at man spiller kamper som betyr noe, der det er viktig å kapre alle poengene, ikke bare spille for å få en kamp.

Mikkelsen håper også at spillerne fra hans gruppe blir gode nok til å bidra oppover i systemet.

- Målet er at denne juniorgruppa skal bli så bra at vi kan bidra i 2. divisjon også. På sikt tror jeg vi må ha ennå yngre juniorspillere i denne gruppa her enn vi har nå, slik at vi kan begynne å jobbe med dem tidligere. Nå er det slik at snittalderen i vår gruppe er høyere enn på juniorspillerne i rekruttgruppa. Det vil nok endre seg etter hvert og gutta på rekruttlaget skal ikke få fred fra oss. Vi skal jobbe steinhardt for å få så mange av våre spillere som mulig oppover i systemet.

Dynamiske tropper

De to troppene i U-gruppa er dynamiske og spillere kan bli flyttet opp og ned i løpet av sesongen. I tillegg kan det komme inn noen nye fjes.

- Vi kommer ikke til å ha en fast tropp hele sesongen. Spillere som ikke presterer i rekruttgruppa vil kanskje bli flyttet ned til oss for å forsøke å kvalifisere seg tilbake igjen, sier Mikkelsen. Kollega Per Inge Jacobsen supplerer.

- Det er viktig at gutta hele tiden har noe å strekke seg etter. Sånn sett fungerer den nye modellen veldig bra. G16-spillerne prøver å komme seg opp i juniortroppen, juniorspillerne vil kvalifisere seg for rekruttroppen og rekruttene går for a-lagskontrakt.

- Spranget mellom juniorlaget og a-laget var veldig stort før, nå tror vi det blir mye mindre, tror Jacobsen.

På vei tilbake

For fem år siden var Vålerenga landets beste juniorlag. Nå er målet å ta tilbake den posisjonen.

- Etter de tre gyllne årene fra 2005 til 2007 der klubben vant interkretsserien to ganger, ble JET-mestere og spilte NM-finale, har vi hatt noen litt tyngre år. Vi har fortsatt fått frem enkeltspillere til a-laget og vært godt representert på alle yngre landslag, men vi har ikke hatt den bredden i troppen som vi hadde midt på 2000-tallet. Nå føler jeg vi er på vei tilbake igjen.

Reklame

Husker du disse to idiotene?

Kommentarer til denne saken