(SIDE2:) I 2007 lanserte man et testosteronplaster for kvinner kalt Intrinsia. Plasteret ble av media døpt for «kvinnelig Viagra».

Plasterets formål var å hjelpe kvinner med en lav seksualdrift, spesielt hos unge kvinner som hadde gått gjennom overgangsalderen som følge av operasjoner som å fjerne livmoren eller eggstokkene, skriver The Guardian. Disse kvinnene må gjennom hormonbehandling i etterkant og det brukes helst i forbindelse med kreftsykdom.

Mannlig kjønnshormon
Testosteron er som kjent det mannlige kjønnshormon, men også kvinner har testosteron, dog i en mye mindre mengde enn menn. Noen forskere har derfor ment at å øke testosteronnivået hos kvinner ville gi større sexdrift.

Plasteret Intrinsia ble godkjent av legemiddelverket i EU.

- Liten effekt
En ny undersøkelse foretatt på en rekke kvinner sier at effekten av dette plasteret er liten. Enkelte kvinner i studien har hatt nytte av plasteret, men forbedringen blant en større gruppe er svært liten, skriver avisen.

Ifølge studien, publisert i Drug and Therapeutics Bulletin, oppga kvinner som gikk på placebo akkurat de samme svarene som kvinner som fikk det ekte plasteret.