(SIDE2:) - Vi har ingen planer om å stille i konkurranse med det første. Den type konkurranse tar opp mestparten av ditt liv og krever mye av deg, både når det gjelder kosthold og trening. Man må være 110 prosent motivert for å fullføre en diett før en konkurranse, sier Vibeke Henningsen (32).

Det er fire år siden Side2 traff Vibeke og kjæresten Rune Gregersen (34) på Grand Prix i kroppsbygging og fitness i Oslo Konserthus. Vibeke stilte i bodyfitness damer, og havnet på en andreplass. Rune kom på andreplass i klassen Senior Herre -100kg.

Les saken: Bygger muskler og kjærlighet

Trener fortsatt styrke
Kjæresteprate trener ikke lenger på et konkurransenivå.

- Vi har ingen mål om å stå på scenen. Nå trener vi begge på et mosjonistnivå, sier Vibeke.

Hun forteller at de valgte å slutte med konkurranse i 2006.

- Men man kan likevel aldri si aldri, sier Vibeke og ler, før hun fortsetter:

- Vi trener jo i dag også. Men ikke seks til syv dager i uka - to til tre økter om dagen som vi gjorde opp mot konkurransen før. Men vi har ikke lagt styrketreninga på hylla av den grunn. Begge synes det er viktig å holde seg i form – både fysisk og psykisk.

Overgangen
Vibeke og Rune er bosatt i Oslo, og trives godt i hovedstaden. Rune er blitt student, og Vibeke jobber. Paret har også fått seg en liten fransk bulldogg, Amanda. De synes ikke overgangen til et mer normalt treningsliv har vært stor. Vibeke forteller at de har det veldig bra, men det hadde de da de trente på konkurransenivå også.

Paret er fremdeles i kroppsbyggermiljøet, og trener på Haralds Gym og Sats.

- Den største forskjellen er at vi ikke bruker gymmet som vårt «andre hjem», og fra og spise seks til syv måltider til nå tre til fire. Jeg prøver å få til tre styrketreningsdager i uka nå i tillegg til spinning. Nå for eksempel er jeg i en «spinningsperiode», og syns det er utrolig gøy og da dropper jeg styrketrening uten at jeg syns det er noe krise.

Ikke like synlige mageruter
Vibeke understreker at det er klart at hun merker forandring på utseende nå som hun ikke trener like hardt som tidligere.

- Jeg merker forandring på utseende av kroppen fra en konkurranseform og i dag. Magerutene er ikke like synlig nå, sier hun og ler.

- Nå er ikke målet mitt å oppnå noe konkurranseform, men jeg trener for å holde en fin form året rundt.

Tenåringskjærester
Rune trener fortsatt styrke fem ganger i uken, og han vurderer å bli med på konkurranse i benkpress. Det krever ikke like mye av din tid med tanke på treningsmengde og planlegging av kosthold, forteller Vibeke. Rune har tidligere vunnet to NM i benkpress på 90-tallet. Det var han som fikk Vibeke til å bli interessert i styrketrening i utgangspunktet. De har kjent hverandre fra tidlig i tenårene. Og allerede som 16-åring begynte Vibeke å fatte interesse for å trene styrke.

- Det begynte da jeg møtte Rune, men jeg har alltid trent.

Før styrketreningen fikk en stor plass av hennes tid, har hun drevet med ulike idretter, var aktiv svømmer, sto på ski og spilte håndball.

Side2 kjører en serie om kvinner som driver med kroppsbygging og fitness fram mot konkurransen Norway Open til helgen.

LES HVA PSYKIATER MARIANNE HATLE SIER OM KROPPSBYGGING: Hvorfor bygger de muskler?

LES OGSÅ INTERVJU MED KENNETH FOSS HER: - For ekstremt for damer

LES OM MARIT SOM STILLER I ATHLETIC FITNESS: - Liker å teste meg selv

Savner rutinene
- Noe jeg savner med å drive på konkurransenivå er faktisk rutinene, sier Vibeke:

- Nå som vi har Amanda går jeg går jeg tur på morgenen før jobb er noe ved rutinen jeg har beholdt. Det synes jeg er en god vane.

Vibeke tror ikke det er noe problem å legge fra seg det harde treningsregimet man har når man driver med konkurranse, men mener likevel at når man har drevet med fitness så blir det en del av deg.

- Du kan få et mer avslappet forhold til treningen. Men trener jeg kun tre ganger i uka så kan jeg tenke at det er dårlig. Treningen blir jo en del av livet, men jeg ser ikke på det som en svakhet. Selvsagt finnes det noen som kan bli avhengig av dette, men det kommer an på personen du er tror jeg. Vi ønsket å konkurrere, men tenkte ikke at det var noe vi kom til å fortsette med neste år, og neste år der igjen. Men å ligge på sofaen er uansett ikke en livsstil for oss, sier Vibeke.