Gå til sidens hovedinnhold

- Et show som kun fokuserer på kropp

Ungdomsorganisasjon reagerer på undertøysshowet som TV 2 slipper løs i beste sendetid mandag kveld.

(SIDE2): Det er TV 2 Bliss som i kveld viser Victoria’s Secret Fashion Show. Showet gikk av stabelen i desember og er et av verdens mest omtale mote og underholdningsshow.

Som Side2 skrev i desember var Justin Bieber blant artistene som menget seg med modellene.

Les saken her: Justin klarte ikke holde fingrene unna

Som Side2 tidligere har skrevet så har i overkant av 1400 ungdommer i regi av PRESS – Redd Barna Ungdom kåret undertøysgiganten Victoria’s Secret til merkevaren som i 2012 var best på å få ungdom til å føle seg verst.

Les saken: Her er årets versting

Nå reagerer de på at TV 2 sender 2012-utgaven av undertøysshowet.

– Redd Barna Ungdom reagerer med sinne og skuffelse da det viste seg at TV 2 Bliss i kveld skal vise Victoria’s Secret Fashion Show. Da Victoria’s Secret ble kåret til Årets Gullbarbie før jul, kom vi med en oppfordring til norske TV-kanaler om ikke å sende undertøyshowet, sier leder i PRESS Andrea Sjøvoll.

– Når TV 2 likevel velger å vise dette i beste sendetid, er det tydelig at de ikke bryr seg om signalet som kommer fra 4300 ungdommer i Norge, legger hun til.

TV 2 sier at de ikke ønsker å bidra til at unge føler seg ille til mote, og peker på at konseptet er et stort underholdningsshow.

- Dette er et gigantisk amerikansk underholdningsshow med verdensstjerner som Justin Bieber, Rihanna etc., som vi ikke har maken til i Norge. Vi ønsker jo overhodet ikke at unge skal føle seg ille til mote og ende opp med å sammenligne seg med dette erkeamerikanske sirkuset. Vi håper jo at seerne klarer å distansere seg, og ta det for det det er, sier TV 2s kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl.

Sjøvoll mener derimot det kun er utseendet som er i fokus.

- Dette er et show som kun fokuserer på kropp. Undertøyet som vises er underordnet. Det som betyr noe er hvor mange kilo modellene på catwalken har klart å gå ned siden forrige fødsel, fortsetter hun.

- Når modellene i tillegg står frem og forteller om halsbrekkende dietter de går på i tiden før showet, er det åpenbart for oss at dette ikke er sunt, hverken for modellene selv eller for ungdommene som ser opp til dem, sier Andrea.

Side2 har dekket showet både i 2012 og tidligere år, samt skrevet om diettfokuset ved flere anledninger. En av de siste sakene vi skrev om dette kan du lese her: Slik spiser Victoria Secret-modellene

Våre bloggere på blogg.no er også særs opptatt av modellene til Victoria’s Secret. Hva de har å melde kan du ta en titt på her.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen

Kommentarer til denne saken