Gå til sidens hovedinnhold

Øystein (30) spiser bare Nugatti

- Det blir som å spise mat og godteri på en gang. Det er det jeg liker.

(Side2) Onsdag begynner sesong 4 av «Hellstrøm rydder opp - hjemme» og i første episode blir vi kjent med ekteparet Øystein og Astrid fra Vikersund. De har ett stort problem: Øystein spiser utelukkende brødskiver med Nugatti. Til frokost, lunsj og middag.

Se video nederst i saken.

- Det er det jeg liker, så da må jeg bare spise det. Når Astrid begynner og kommentere at du må tenke på helsen, så tenker jeg bare at det tar jeg når den tid kommer. Jeg gidder ikke å tenke på det nå, sier han.

- Jeg har spist Nugatti så lenge jeg kan huske, fra jeg var liten pjokk. Det smaker jo sjokolade. Det blir som å spise mat og godteri på en gang.

Fysisk alder på 71

Mesterkokken Eyvind Hellstrøm har vært hjemme hos mange desperate familier og hjulpet dem med å få dårlige matvaner tilbake på rett kjøl. Likevel får han sjokk når han får vite om det utrolige sjokoladepålegg-konsumet.

- Hva er det du holder på med? Du driter i hva du putter i kroppen din. Du har gitt faen hele veien, raser Hellstrøm til Øystein.

- For meg er det sjokkerende å se at en voksen mann smører seg brødskive med Nugatti mens kona lager laksemiddag til familien, sier han.

Det usedvanlig lite næringsrike og ensformige kostholdet har nå gjort at Øystein har mye vondt i hodet på jobben. Når han kommer hjem, så legger han seg foran TVen resten av kvelden. Etter en rekke tester med blodprøver og fysiske øvelser, oppdager man at kostholdet har gitt ham en fysisk alder på 71 og et næringsinnhold i blodet som kan sammenlignes med narkomane og alkoholikere.

Øystein får seg også litt av et sjokk når han blir gjort oppmerksom på sukkerinnholdet i én boks Nugatti. 161 sukkerbiter.

(Saken fortsetter under bildet)

Aldri smakt fisk

Nugatti-konsumet har gått ut over parforholdet og deres sosiale liv. Øystein har aldri smakt fisk og vil ikke sitte sammen med familien når de spiser fisk til middag, på grunn av lukten.

Når småbarnsfamilien blir invitert i middagsselskap, så bruker han kvelden i forveien på å tenke ut en unnskyldning for hvorfor han ikke kan spise maten de får servert.

- Det er fælt å si det, men hvis ikke det kan endre seg, så er det ikke noe håp for oss. Jeg kan ikke leve med det her, sier Astrid.

Til Nettavisen sier Øystein at det var en opplevelse for livet å få Hellstrøm på besøk. Han vil ikke avsløre hvilken betydning mesterkokkens inntog på kjøkkenet har hatt for det daglige kostholdet, men forteller at han i det minste har blitt flinkere til å smake på nye ting. Øystein bekrefter at han og kona har blandede følelser i forhold til at programmet kommer på TV i morgen.

- Vi både gleder og gruer oss litt til sendingen kommer på skjermen. Jeg vet jo at det er ting, særlig i begynnelsen av programmet, som blir rart å se på tv, men mest av alt gleder vi oss, sier han.

Torsdag klokken 20.30. får du se hvordan det går når Hellstrøm skal prøve å få Øystein på bedre tanker.

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=xxuVeDvEhAMABSpdXLBf68rmVVLIKYPXJCfNZUMLfDPQ8HyH4OFmJwrOu9SN6LQutgzfN56lxUS4KIQzJ32IsO-EqUBiIUyz0g1yHXdCuyaqtrXeSA4Z6ORD75XxYkyw8W8rvoZLfX4&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);
Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken