HTML EMBED

Den norske fotografen Terje Sørgjerd (32) får oppmerksomhet i internasjonale medier med sine fantastiske landskapsbilder knipset i intervaller og satt sammen til spektakulære videoer.

Teknikken gjør det mulig å se hvordan jorden beveger seg under stjernehimmelen, hvordan skyene pulserer over landskapet og hvordan dag blir til natt.

I begynnelsen av mars i år tok Sørgjerd bilder på fjellet El Teide i Spania, og fotografiene fra det ukeslange oppholdet ble til filmen «The Mountain», og det er spesielt denne filmen som har fått mye oppmerksomhet i verdenspressen.

- Utmattende tur

- Målet var å fange den vakre galaksen Melkeveien sammen med en av de mest fantastiske fjellene jeg vet om, skriver fotografen om videoen på Vimeo.

Han skriver videre at turen ble en av de mest utmattende han har opplevd.

- Det var mye gåing i stor høyde og antagelig mindre en ti timer søvn i løpet av hele uken. Jeg hadde vært her ti, elleve ganger tidligere og hadde en lang liste med «må se»-steder, men jeg er fremdeles ikke hundre prosent vant til å bære så mye utstyr intervallfotografering krever, forteller Sørgjerd.

Store navn

Sørgjerd lister opp hvilke medier som har vist videoen hans på sin facebookside, og her figurerer navn som CNN, NBC, National Geographic, Wall Street Journal og Dicovery Channel.

- Det er litt overraskende med all denne oppmerksomheten. Tilbakemeldingene har også vært av dyp personlig karakter, forteller Sørgjerd til Dagbladet.

I toppen av denne artikkelen kan du se hvorfor «The Mountain» bergtar verden.

Nedenfor kan du se en annen av Sørgjerds filmer, «The Aurora».

Bildene er tatt i løpet av en uke i områdene i og rundt Kirkenes og Pas nasjonalpark på grensen til Russland i 25 minusgrader.

HTML EMBED