HTML EMBED

OPPDATERT:Det viste seg at videoen var falsk.

Nintendo har bekreftet at spillselskapet kommer til å lansere oppfølgeren til Wii på spillmessen E3 i Los Angeles sommeren 2011.

Så langt aner offentligheten ingenting om hverken utseende eller spesifikasjoner, men det kan han blitt endret i dag.

En video er publisert på YouTube som angelig skal vise den nye konsollen. Klikk på playknappen i toppen av artikkelen for å se videoen.

YouTube-brukeren, som ifølge danske Ekstra Bladet er en redaktør for et ikke navngitt spillmagasin, skal ha gjordt opptaket under en lukket presentasjon med en spillutvikler.

Er den ekte?

I videoen ser vi en kvinne som holder en presentasjon av den nye spillkonsollen. Rundt 15 sekunder ut i videoen, ser vi også det som kan være selve spillmaskinen.

Videoen har ikke lyd, og kvaliteten er heller dårlig, så det er ikke lett å avgjøre om videoen er ekte eller ei.

HTML EMBED

Konsollen ble annonsert i forbindelse med en pressekonferanse hvor Nintendo la frem prognonsene for det kommende regnskapsåret, som avsluttes i mars 2012. Maskinen var imidlertid ikke inkludert i disse tallene, noe som kan bety at den ikke kommer i salg før tidligst april 2012.

Spekulasjoner om en ny spillkonsoll fra Nintendo har herjet nettet en god stund allerede, og maskinen skal bære kodenavnet Project Cafe. Det offisielle navnet er ikke kjent.

Hevdes å være en kraftig plugg

Ifølge ryktene vil Wii-etterfølgeren være en kraftig plugg med maskinvarespesifikasjoner bedre enn både Xbox 360s og PS3s. Blant annet ryktes det at grafikkprosessoren er en ombygd versjon av AMDs R700. Prosessoren sies å være et spesialbygd brikkesett basert på en trekjernet IBM PowerPC.

De bevegelsesfølsomme kontrollerne til dagens Wii er hva som skapte suksess for Nintendo, og også denne gangen kan det se ut til at Nintendo legger vekt på hva du holder i hånden.

Som du kan se av dette konseptbildet hevdes det at Nintendo vil forsøke å kombinere en tradisjonell kontroller med en berøringsskjerm. Det skal samtidig være mulig å bruke vanlige kontrollere av typen til Wii.

Vi trenger heldigvis ikke vente lenge på svarene. Konsollen vil avdukes og være tilgjengelig for testing på spillmessen E3 i Los Angeles 7. til 9. juni.