Gå til sidens hovedinnhold

Fem treningsvideoer du bør se

Det er mye på YouTube du bør holde deg unna.

HTML EMBED

IKKE GLEM OPPVARMINGEN: Før du ser videoene nedenfor, anbefaler vi at du tar en titt på videoen over. Mange slurver med oppvarming, og velger helt feil oppvarming til treningen de skal gjennomføre. I videoen ser du hvordan oppvarmingen bør være.

Søker du opp en øvelse eller et treningsprogram på nett, er sjansen stor for at du får treff på en forklarende video på YouTube.

Og selv om det finnes mye bra, er det også en god del øvelser og gjennomføringene av disse du absolutt ikke bør følge.

- Nei, du bør helst ikke basere treningen din på «Billy Bobs Memphis rekord i benkpress med skeiv stang», da kommer du fort dårlig ut, sier treningsekspert Arvid Fjesme til Side3.

Fjesme er gründeren bak livsstilsbloggen BroCode og er blant annet personlig rådgiver for Daniel Stisen. Stisen er flere ganger norsk mester i bodybuilding og deltaker i Arnold Classic høsten 2013.

HTML EMBED

IKKE GLEM OPPVARMINGEN: Før du ser videoene nedenfor, anbefaler vi at du tar en titt på videoen over. Mange slurver med oppvarming, og velger helt feil oppvarming til treningen de skal gjennomføre. I videoen ser du hvordan oppvarmingen bør være.

- Hva bør en være spesielt oppmerksom på når en leter etter videoer på YouTube?

- Det man skal være oppmerksom på når man finner videoer på YouTube, er at det kan være en teknisk gjennomføring av øvelsen som hører til et annet program, eller en annen treningsmetode. En styrkeløfter har en annen teknikk en fitnessutøver for eksempel.

- Og det kan være en dårlig og dermed farlig teknisk gjennomføring. Grunnen til at det fort blir sånn, er at den ene halvparten av øvelsene som er filmet og publisert på YouTube er ment som instruksjonsvideoer. Den andre halvparten er skrytevideoer, sier Arvid.

Det er samtidig veldig mye bra å finne, hvis en vet litt hva en leter etter. Fjesme har plukket ut fem videoer på YouTube med baseøvelser han vil anbefale.

Benkpress

HTML EMBED

- Benkpress er den øvelsen for brystet, hvor brystet kan håndtere størst belastning (antall kilo) og som dermed vil gi deg det beste utbytte over tid. Det finnes mange andre øvelser for bryst, men lær denne først. Øvelsen vil også være meget utviklende for triceps, forklarer Arvid.

Chins/pull ups

HTML EMBED

- En kjempefin øvelse for ryggen! Om det er for tungt har de fleste sentre i dag nedtrekkmaskiner som kan benyttes. Dette er øvelsen som gir deg V- kropp.

Sittende roing

HTML EMBED

- Enda en ryggøvelse, husk det er ryggen som gir deg holdning. Og denne fyller opp muskelmassen rundt ryggraden. Begge ryggøvelsene vil for øvrig også være meget utviklende for biceps.

Markløft

HTML EMBED

- Ben, rumpe og nedre rygg. Denne øvelsen er helt fantastisk og alle bør trene den i hvert fall en gang i uken. Men teknikken er fantastisk viktig. Klarer du ikke gjøre den riktig, skal du ikke gjøre den i det hele tatt, advarer Arvid.

Knebøy

HTML EMBED

- Dette er øvelsen over alle øvelser for rumpe og ben. Er du sterk her, sitter alle bukser som støpt. Men igjen, teknikken er utrolig viktig. Denne videoen viser prinsippene for knebøy uten vekt, men det gjelder også for knebøy med vekt. Når teknikken sitter, kan du begynne å øke vektene.

Side3 har fokus på trening , spesielt for menn. Kanskje du liker dette også:

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene

Kommentarer til denne saken