Gå til sidens hovedinnhold

Her får publikum sjokk

Showet tar en overraskende vending.

Det beryktede bordellkvarteret Red Light District i Amsterdam er en forvirrende labyrint av gater, kanaler og hus i hjertet av den eldste bydelen.

Området er, ifølge Wikipedia, dekket av nærmere 300 ett-romsleiligheter, som hovedsakelig ligger i sidegater og alléer, der kvinner tilbyr seksuelle tjenester fra vinduer, vanligvis opplyst med rødt lys.

I Nederland er prostitisjon lovlig og De Wallen, som Red Light District egentlig heter, er en populær turistattraksjon. Samtidig er Nederland en toppdestinasjon for menneskehandel, ifølge FNs kontor for narkotika og kriminalitet.

- Vi har innsett at dette ikke lenger drives i småskala, men at store forbryterorganisasjoner er involvert i handel med kvinner, narkotika, drap og andre kriminelle aktiviteter, sa tidligere ordfører Job Cohen til New York Times.

Organisasjonen Stop The Traffik jobber for å hindre menneskehandel. For å øke bevisstheten rundt situasjonen, lanserte de en kampanje som gikk rett til kilden.

Det som i utgangspunktet ser ut som et danseshow med prostituerte, tar en overraskende vending mot slutten som stopper applausen, skriver vimenn.no.

Videoen fra 2012 er fremdeles like aktuell. Menneskehandel i Nederland er et økende problem. Ifølge tvillingsøstrene Louise og Martine Fokkens, som har arbeidet som prostiterte i en mannsalder, er situasjonen verre en noen gang.

Stuntet er sett nærmere ni millioner ganger på YouTube.

Se videoen nedenfor:

HTML EMBED
Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler

Kommentarer til denne saken