(SIDE2): Ine Merethe Ripsrud (21) fra Elverum røk ut i mandagens episode av modellkonkurransen, og det like før den store finalen.

De fire gjenværende deltakerne, Louise, Frida, Ina og Ingeborg hadde i denne episoden fått medieråd av Tone Damli Aaberge, og blitt fotografert for Elle-coveret som vinneren kommer til å fronte.

Ine fikk gode tilbakemeldingene fra dommerne for sitt bilde. Likevel var det hun som røk ut. Det synes hun var helt ok.

- Det var selvfølgelig litt skuffende å ryke ut, men i ettertid synes jeg det var bra. Jeg har funnet ut at det er andre ting jeg heller vil fokusere på. I tillegg er jeg veldig familiekjær, og jeg har ikke lyst til å flytte, sier hun.

21-åringen ønsker å bli lege, og har nå fult fokus på studiene. Men hun har ikke lagt modellkarrieren helt på hylla av den grunn. Nylig ble hun signert av Team Models - Norges største modellbyrå.

- Jeg tar litt oppdrag på siden av studiene. Jeg har arbeidet en del siden jeg kom hjem, men ikke på toppnivå. Jeg begynner å bli gammel også, og fokuset ligger på å bli lege, sier hun.

Hun tror at grunnen til at hun røk ut denne gangen, selv om hun fikk god kritikk, var at dommerne valgte å se på hele bildet siden de nå nærmer seg den store finalen.

- Jeg sto ikke så sterkt med tanke på at jeg ikke en eneste gang har fått den beste bildet. Jeg har også fått en del negativ kritikk, og jeg skjønte tidlig at det var jeg som skulle ryke ut denne gangen, sier hun.

Urettferdig

Ripsrud sitter igjen med en følelse av at det var planlagt hvem som skulle ut, uavhengig av bildene som ble tatt.

- Jeg synes det var urettferdig til tider. Noen fikk andre beskjeder enn andre, og dermed var det noen som fikk fordeler. Jeg følte at det var litt planlagt hvem som skulle ut i hver episode. Den personen som de ønsket videre fikk valgt ut bedre bilder enn de andre. Jeg kunne få kjempegode tilbakemeldinger under fotograferingen, for så å se at de hadde valgt et dårlig bilde som jeg ble kritisert for under dommerpanelet. Det var selvmotsigende. Jeg merket at det var godt planlagt hvem som skulle vinne, sier hun.

Line Vee Hanum, presseansvarlig i TV3, deler ikke denne oppfatningen.

- Nei, det var slett ikke planlagt hvem som skulle være med videre fra gang til gang, faktisk var det til tider store diskusjoner blant jurymedlemmene om hvem som måtte ryke og hvem skulle gå videre. Deltakerne fikk lik mulighet til å hevde seg i utfordringene og fotoshootene hver gang, så det er ikke snakk om at noen fikk fordeler fremfor andre, sier Hanum til Side2.

- Vinneren får faktisk en reell mulighet til å jobbe som modell, og hun skal følges opp av modellagent Donna – med andre ord må man være et ekte modellemne, og det er forutsetningen hver gang noen går videre mot toppen i «Top Model», sier hun.

Selv om Ripsrud alt i alt synes det var en fin opplevelse å ha vært med, er hun skuffet over at fokuset på nettopp det å lære seg å bli en god modell var lite.

- Jeg lærte mer om meg selv, enn jeg lærte om det å bli modell. Det var en opplevelse for livet. Men det ble brukt så mye tid på TV-ting, og dermed fikk vi lite tid til å lære, sier hun.

Heier på Frida

Nå håper Elverums-jenta at Frida Børli Solaker stikker av med seieren.

- Jeg sa hele veien at om det ikke var jeg som skulle vinne, så var håpet at Frida skulle gjøre det. Vi er fortsatt venner alle sammen i dag, og det er fint, det er verken intriger eller drama i virkeligheten, sier hun.

Neste uke skal vinneren av årets «Top Model kåres», og det er disse tre som kjemper om seieren:

HTML EMBED
Mønstermiks
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=Fr6WdxqACf7upl56LsgYSrZORqpjmt8bVMzxQ07lapX3TEUw7kmCsH--m8WmU5cAj_PIoQ7-mc61O8GMOYrv_uyCBhNXIa_0OeQg5UyFAmWFua_TNbU-YUypSUDgSNXzVOTy3QtZo7w&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);