Gå til sidens hovedinnhold

Slik skapes «Boardwalk Empire»

Se spesialeffektene bak gangsterserien alle snakker om.

Gangsterserien «Boardwalk Empire» med prisbelønte Steve Buscemi i hovedrollen som Enoch «Nucky» Thompson fikk fantastiske anmeldelser av amerikanske kritikere da serien hadde premiere i september 2010.

Serien handler om gangstervirksomheten som oppsto under forbudstiden på 20-tallet i USA, da all import, produksjon og distribusjon av alkohol var ulovlig. Vi ser også en ung Al Capone i gjengen til «Nucky».

«Boardwalk Empire» er ingen billigproduksjon. Den første episoden ble regissert av Martin Scorsese og er TV-historiens dyreste pilot så langt.

Liker du «Boardwalk Empire»? Sjekk disse sakene:

En av faktorene som driver kostnadene i været er seriens enorme menge med spesialeffekter. Det er det anerkjente selskapet Brainstorm Digital som står for etterarbeidet med serien. Studioet har satt sammen en «før og etter»-video som tydelig viser at du ikke skal tro alt du ser på TV...

Se hele videoen i toppen av artikkelen. Det er vel anvendte fire minutter.

Nedenfor har vi plukket ut noen stillbilder fra videoen som avduker noen av illusjonene som skapes i moderne TV-serier.

Veggen du ser på det nederste bildet er helt vanlige lastecontainere stablet oppå hverandre og farget blå. Siden blir landskapet og dybden lagt til digitalt. Det kan ikke lenger være så glamorøst å være skuespiller...

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken