Se hele podkasten Stavrum & Eikeland med Isabelle Ringnes her:

Isabelle Ringnes er en av norsk næringslivs største tenkere når det kommer til diskriminering og mangfold. Nå roper hun et varsko i podkasten Stavrum & Eikeland.

- Det fins diskriminering i Norge. Vi kan bli mye bedre.

Hør podkasten Stavrum & Eikeland her:

Selv ble Ringnes utsatt for hersketeknikk fra en eldre herrekar under årsmiddagen til NHO for noen få år siden. Han var ikke interessert i å snakke fag med henne.

- Han var mest interessert i hvor søt jeg var eller hvor fin kjolen min var, sier Ringnes til Stavrum & Eikeland.

Gutta regjerer i toppen

At det i toppen innen mange bransjer som finans og advokat, er gutta som fortsatt regjerer, er det ingen tvil om. Isabelle Ringnes mener tidligere statsminister Erna Solberg forklarer likestilling innen ledelse på en god måte.

Hun harselerer med mannlige ledere uten rette kvalifikasjoner.

- Vi får ikke likestilling før det er like mange udugelige kvinner i toppen, sier hun hos Stavrum & Eikeland, før latteren tar overhånd hos alle.

Se Isabelle Ringnes kuppe podkasten:

Avslører en hemmelighet

At mangfold er viktig, viser Googles kjempeflause fra 2016, ifølge Ringnes. Da gjorde søkegiganten et forsøk på å kategorisere bildedatabasen sin ved hjelp av kunstig intelligens. Det viste seg at mørke personer havnet i kategorien gorilla.

- Det finne ikke mange nok mørke personer i datasettet som utviklerne tok utgangspunkt i, da de utviklet logaritmen. Det er en utrolig og degraderende feil, sier Ringnes.

Hun avslører også en hemmelighet. Om det gjelder hennes nye kjæreste eller en ny TV-serie, hører du hos Stavrum & Eikeland.