(SIDE2): - Folk digget videoen, jubler Mira Craig etter å ha vist fram sin nye musikkvideo «I Am The One» en ekstra gang for familie, venner og samarbeidspartnere på Ringen kino i Oslo mandag kveld.

Tirsdag var den offisielle premieren på videoen, så kvelden før var det duket for snikpremiere på videoen i tillegg til at publikum også fikk se en smakebit fra Miras dokumentarprosjekt som har fulgt hele prosessen rundt innspillingen av det nye albumet.

Se bilder fra innspillingen og festen lengre ned i saken.

- Redd folk skulle le
- Det var skummelt og jeg var redd folk ikke skulle le. Jeg har jo prøvd å være morsom, innrømmer Mira og ler.

Mira har fått stjernehjelp til musikkvideoen. Den anerkjente norske musikkvideoregissøren Reinert «Ray Kay» Olsen kom til Norge for å jobbe med Mira. Og det er ikke tilfeldig at hun brukte mye krefter og penger på å få akkurat han.

- Dette er den dyreste videoen jeg har laget men det var verdt det. Jeg er blitt en videoartist så musikkvideoer har alltid vært veldig viktig for meg. Før jeg ble spilt på radio ble jeg populær på grunn av den første videoen min, forteller Mira Craig til Side2 og referer til gjennombruddet «Boogeyman» i 2006.

- Alt jeg kunne ønske meg
- Jeg har fått mye skryt av amerikanske artister for mine tidligere videoer men denne videoen er virkelig et helt nytt nivå for meg. Den har blitt sinnsyk kul. Det var dritfett å få jobbe med Ray Kay og jeg håper å få gjøre det igjen. Videoen har blitt alt jeg kunne ønske meg, jubler 26-åringen og håper videoen kan åpne nye dører.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Den Tommy Tee-produserte singel «I'm The One» kom i salg denne uken og produsenten selv er særdeles fornøyd med videoen.

- Dette var en opptur og jeg er imponert, skryter Tommy Tee til Side2.

- Mira har jobbet hardt og for oss som har vært med på prosessen er det gøy å se at det har gitt slik uttelling, mener han og er takknemlig for at de har fikk med seg stjerneregissøren Ray Kay på laget.

- Det er så kult å jobbe med noen som ser alle detaljene slik at det bli en hel pakke. Nå er det virkelig dratt opp på et helt nytt nivå. Og for Mira og meg er det selvsagt fabelaktig å få jobbe med en som er like seriøs som oss og som har en felles tilnærming, selv om Ray Kay selvsagt er i en helt annen liga, forklarer en imponert Tommy Tee til Side2.

Sjekk Mira Craigs nye nettsted.

- Mira er imponerende
Musikkvideoregissøren Reinert Olsen har de siste årene jobbet med amerikanske superstjerner som Beyonce, P. Diddy, Backstreet Boys, Nick Lachey og Christina Milian. Men haugesunderen har ikke glemt hvor det hele startet og rett før jul var han hjemme i Norge for å gjøre Mira Craigs musikkvideo. Og Reinert ble både overrasket og imponert over det som møtte ham.

-Jeg jobber nesten aldri med artister som er så involvert i videoen som Mira var. Hun gjør absolutt alt selv og det er ganske imponerende. Det var sånn jeg også startet min egen karriere. Denne videoen er 99% Mira's eget verk. Da jeg kom til Oslo hadde hun allerede linet opp alt til videoen som for eksempel scener, dansere, koreografi, rekvisitter, klær og styling.

- Min rolle var vel egentlig mer som en slags bilde-konsulent, og jeg hjalp henne mest med å få hennes videoverden til å se clean og pen ut. Jeg dro inn mitt crew og vi prøvde å finne en spesiell måte å filme Miras verden på. Videoen er et performance piece, og vi ville vise mye energi, så derfor skjøt vi en god del bilder håndholdt for å gi bildene en organisk energi, forklarer regissøren.

Se «I Am The One» i sin helhet under:

Artikkelen fortsetter under videospilleren

HTML EMBED
video_embed(12243,1);

Sydde klær halvt i søvne
Og Mira innrømmer at det har vært slitsomt å måtte gjøre absolutt alt selv.

- Jeg har laget alle klærne i videoen selv og før innspillingen satt jeg oppe til klokken to om natten for å få ferdig alle kostymene. Jeg satt halvt i søvne og sydde mens jeg jamret og klaget, røper hun.

- Vanlige folk jobber fra 09-16 mens jeg lurer på om jeg har tid til å gå på do når klokken er blitt åtte om kvelden, smiler den energiske artisten.

- En del diskusjoner
Mira Craig har styrt sin egen karriere til suksess med hjernhånd og backstage historiene om denne bestemte unge damen er mange. Det fikk også Reinert erfare i etterarbeidet.

- Jeg må innrømme at det har vært en del diskusjoner med Mira i løpet av prosessen. Hun har stor tro på seg selv og slåss for det hun tror på. Ganske lik meg selv der, altså. Jeg har også tro på henne og håper at denne videoen kan hjelpe henne med å slå gjennom i andre markeder også.

- Min teori er at Miras kommersielle appell og unike stil har hitpotensiale. Derfor har jeg tro på Mira og denne videoen. Dette bør bli lagt merke til, spår han.

Se flere bilder fra musikkvideoinnspillingen hos 730.no

1654