Vålerengas G15-lag spiller denne uken en internasjonal eliteturnering i Irland. VIF-gutta startet uken med å slå sterke Celtic 1-0. Celtic har ni landslagsspillere på laget og er storfavoritt til å vinne turneringen. Vålerenga spilte så uavgjort mot det irske landslaget før det ble tap mot Aberdeen i den tredje kampen. I dag var Enga tilbake på vinnersporet da Maccabi Haifa ble slått 2-1.

- Kampen i dag var avgjørende for våre muligheter til å nå finalespill. Maccabi Haifa gikk ut høyt på oss, noe vi taklet godt og vi lot oss ikke stresse nevneverdig. Vi var dyktige til å spille oss fri fra presset, spille de lavere og ta vare på ball selv. Vi lykkes med det vi pratet om i matchpraten og trykket Maccabi bakover i den første halvdelen av omgangen. Maccabi Haifa var et lag med spillere med kvikke føtter og individualister som etter hvert begynte å skape trøbbel for oss, spesielt i mellomrom der vi slet med å få skikkelig tak i dem. Vi begynte å tape mye andreballer og dermed snudde kampbildet litt de siste 10 minuttene. Vi blie trykket skikkelig bakpå, uten at de skapte de helt store sjansene, sier Vålerenga-trener Igor Aase til vif-fotball.no.

Artikkelen fortsetter under bildet

Snudde kampen

- Andreomgang startet litt som den første avsluttet og vi hang ikke helt med de fotrappe spillerne deres.Det førte også til scoring etter at en av Maccabis beste spillere uforstyrret fikk avslutte fra 18 meter og i mål.

- Vi viste imidlertid stor moral og lot oss ikke knekke av scoringen. Vi bevarte roen, spilte klokt og flyttet spillet opp på deres halvdel. Det førte til at vi fikk to cornere nesten rett etter hverandre som vi scoret på og snudde kampen til vår fordel. De siste minuttene ble kaotiske og begge lag hadde store muligheter til å score mål. Heldigvis gikk det vår vei og 2-1-seieren er ett faktum, forteller Aase.

Målforskjell avgjorde

Celtic, som Vålerenga slo i åpningskampen, vant resten av sine kamper og var dermed finaleklare som det eneste laget med ni poeng. Vålerenga fulgte på plassen etter med syv poeng før gruppespillets siste kamp mellom det irske landslaget og Maccabi Haifa. Med seier ville irene komme opp på samme poengsum som Vålerenga og målforskjell ville avgjøre hvem som møter Celtic i finalen.

- Vi var avhengige av at det irske landslaget ikke vant med mer enn ett mål mot israelerne i kveldskampen. Det så veldig lyst ut for vår del når irene fikk en mann utvist etter to minutter og Maccabi Haifa kontrollerte kampen fullstendig. Likevel ble det spenning når irene scoret på en dødball rett etter pause. Når kampen gikk mot slutten begynte vi tro på finale mot Celtic, men håpet ble knust da irene scoret fire minutter på overtid og dermed tok finaleplassen fra oss, forklarer VIF-treneren.

- Ett mål skiller oss dermed fra finale og vi ender opp med å møte Aberdeen til bronsefinale i morgen. Vi er revansjesugne og heltent på å vinne denne kampen og dermed fullføre en fantastisk turnering der vi med seier i morgen har slått eller spilt uavgjort mot alle lagene. Dette er en turnering av høy internasjonal klasse, og mest sannsynlig har vi også slått vinneren av hele turneringen.