Gå til sidens hovedinnhold

Viggos voldsomme utfall

- Klart jeg husker Ringenes Herre-premieren i Norge. Det var den beste premieren, sier Viggo Mortensen - i Cannes med den langt mer voldsomme «History of Violence».

(Cannes / SIDE2): «History of Violence» er stjerneregissøren David Cronenbergs siste film, en film som har fått svært god mottakelse i Cannes. Etter filmer som «eXistenZ» og «Spider», er «Crash»-regissøren tilbake med en mainstream og sterk film om en familiefar i Viggo Mortensens skikkelse.

Tom Stall lever et rolig og harmonisk liv med familien helt til to kriminelle kommer inn på restauranten han driver. Når de truer betjeningen, viser Tom usedvanlig handlekraft og blir byens og medias store helt.

Plutselig dukker det opp et par gangstere fra Philadelphia som bestemt mener Tom er en gangstervenn de trodde var død.

Ikke ferdig med Aragorn
- Mange mener denne filmen handler om vold. For meg er det mer en historie om relasjoner, om Tom og hans kone, om Tom og sønnen og Tom og byen han bor i, mener Viggo Mortensen. Kledd i en ny fotballskjorte (Viggo skaffer seg et favorittlag fra landet han er i - denne gang Canada), møter han TV 2 Nettavisen i Cannes, dansktalende og lavmælt blid. Han beklager han ikke har mer tid under intervjuet.

- Nei, Ringenes Herre-styret har ikke lagt seg. Jeg signerer fremdeles bilder av Aragorn på gaten, men uten Aragorn kunne jeg ikke fått denne rollen, sier han om Cronenberg-filmen.

«History of Violence» er en kompleks og voldelig - og til tider også svært seksuell historie, et kjennemerke for Cronenberg. Men den er ikke uten humor - ofte setter man latteren litt i halsen, men klarer ikke å la være og le likevel.

Ubehagelig materiale
- Det var dager da vi håndterte svært ubehagelig materiale, men med David føler du at du er i gode hender. Det er gruppearbeid. Han forteller ikke hva du skal gjøre. For en skuespiller er det stor frihet, sier Mortensen.

For tiden er Mortensen i Spania der han spiller inn den store hav-actionfilmen «Capitan Alatriste», derfor den store barten. Men Cronenberg-opplevelsen var spesiell.

- Denne filmen har ikke en ryddig og opplest slutt. Det er derfor jeg liker den, sier Viggo Mortensen.

Den offisielle Cannes-lenken

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene

Kommentarer til denne saken