Gå til sidens hovedinnhold

- Viktig for norsk fotball

Vålerenga-direktøren glad for at Lyn fant en løsning.

17 millioner kroner var ikke mulig å reise for Lyn innen fristen i dag, men klubben fikk på plass en mellomløsning som sikrer videre drift. Til sammen har Lyn fått inn de 4,5 millionene de trenger for å fullføre Tippeliga-sesongen.

- Det er viktig for norsk fotball at vi unngår konkurser. Det ville vært sportslig uheldig dersom tabellen hadde blitt endret midt i serieinnspurten, sier administrerende direktør i Vålerenga Fotball, Pål Breen, til vif-fotball.no

- Å fullføre sesongen med de seksten lagene som innledet sesongen er i tråd med Fair Play-prinsippene vi lever etter.

Onsdag ble styret i Norsk Toppfotball (NTF) og alle eliteserieklubbene enige om å gi Lyn 1,6 millioner kroner fra nedrykksfondet på forskudd.

- Det var et enstemmig vedtak. Alle klubbene var enige om at det var viktig for norsk fotball at Lyn ble reddet, sier Breen.

NTFs nedrykksfond i år er på 4 millioner kroner. 81 prosent skal gå til de lagene som rykker ned fra eliteserien, mens 19 prosent går til lagene som rykker ned fra 1. divisjon. 800.000 kroner går til klubbene i 1. divisjon, mens det blir igjen 3,2 millioner til fordeling blant de klubbene som rykker ned fra eliteserien.

Det faktum at Lyn fullfører Tippeliga-sesongen betyr også at Vålerengas historiske 4-1-seier mot Lyn på Ullevaal blir stående som tellende resultat.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot