Gå til sidens hovedinnhold

Viktig korrigeringsmiddel

Schibsted fortsetter å kjøpe tilbake aksjer i eget selskap.

Schibsted fikk av generalforsamlingen i mai i fjor fullmakt til å kjøpe tilbake 10 prosent av aksjene i selskapet. Så langt er seks prosent på plass.

NA24 Propaganda - landets største medienettsted

Bare etter resultatpresentasjonen for en knapp måned siden har mediekonsernet kjøpt tilbake aksjer ved 15 anledninger, hvor det ifølge E24 er til sammen brukt 157 millioner kroner.

Utnyttet halvparten
- Vi har utnyttet seks prosent av fullmakten på 10 prosent. Vi ser på dette som et viktig virkemiddel for å korrigere kapitalstrukturen – og har fått kjøpt tilbake en del aksjer, sier konserndirektør finans i Schibsted, Trond Berger til NA24 Propaganda.

Det er begrensninger for hvor mange aksjer selskapet kan kjøpe av gangen, for ikke å presse kursen. I tillegg er det begrenset med kjøp rundt kvartalspresentasjoner, da det fort kan føre til innsidespekulasjoner.

Om mediekonsernet klarer å kjøpe tilbake til sammen 10 prosent av aksjene innen neste generalforsamling er i det blå.

- Vi sier aldri når vi kjøper, så følgelig vil jeg heller ikke si hva vi gjør fremover. Og det er jo også slik at mot slutten av kvartalet vil vi ikke kjøpe for innsideproblematikken, forklarer Berger.

Gunstig tidspunkt
Analytiker Dag Sletmo i ABG Sundal Collier sier til E24 at han tror Schibsted har kjøpt på et gunstig tidspunkt på grunn av den lave aksjekursen.

- Schibsted har historisk kjøpt tilbake egne aksjer når kursen er lav, og den har falt veldig fra toppen, sier Sletmo.

Om fullmakten til å kjøpe enda flere aksjer tilbake blir utvidet under generalforsamlingen i mai er Berger ikke sikker på.

- Det vet jeg ikke, det blir opptil generalforsamlingen å vedta. Det vil vel forventes at det vil bli videreført og at det blir gitt en fullmakt. I hvert fall en fullmakt til å fullføre kjøpet på til sammen ti prosent av aksjene, sier Berger ti NA24 Propaganda.

Har du medietips - ta kontakt med NA24 Propaganda.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien