Gå til sidens hovedinnhold

Viktige poeng mot Lillestrøm

VALLE (vif.no): Med a-lagspillerne på ferie, var det to unge lag som møttes på Valle torsdag kveld. Vålerenga produserte de største sjansene og vant 2-1 etter scoringer av Dennis Obeng og Morten Lie.

- Vi er veldig fornøyd med at vi slo Lillestrøm og at vi fikk tre poeng. Nå har vi skikkelig heng på lagene foran oss på tabellen. Men vi har veldig mye å gå på spillemessig før vi kan si oss fornøyd, sier Vålerenga-trener Andreas Holter til vif.no.

- Vi hadde de største sjansene. Dennis Obeng var alene med keeper to ganger, og hadde en heading mot åpent mål. I tillegg fikk Bardh Shala en stor sjanse like etter at han kom på banen. Sånn sett vant vi fortjent, men det var veldig dumt å gi dem muligheten til å ta oss igjen på slutten.

Treg start
Kampen startet litt trått for Vålerengas ungdommer i styrtregnet på Valle og etter halvspilt omgang tok gjestene fra Lillestrøm ledelsen. Etter scoringa hevet VIF-gutta seg noen hakk og bare seks minutter senere utliknet Dennis Obeng etter å ha blitt spilt fri av Jalal el-Gharbi.

I omgangens siste minutt lå ballen i nettet igjen da Morten Lie headet en corner fra Jalal el-Gharbi i mål.

Andreomgang ble målløs selv om både Bardh Shala og Dennis Obeng hadde sjansen til å øke VIF-ledelsen. Lillestrøm spilte seg inn i kampen det siste kvarteret og hadde noen farlige dødballer, men Vålerenga-keeper Simen Waagseter tok tak i det som kom.

- Lillestrøm skal ha for at de stod på helt ut, men vi spilte dem litt inn i kampen mot slutten. Vi klarte ikke å sette 3-1 og ga dem mange dumme frispark. De fikk 12-13 dødballer der de kunne pumpe baller inn i midten. Hadde vi spilt på samme måte mot et seniorlag hadde vi blitt nådeløst straffa, forteller Holter.

Solid sisteskanse
- Jeg må berømme Simen Waageseter som kom til oss for et par uker siden. Han har ikke trent på lenge, men stod glimrende i dag. Han har gjort en kjempejobb for oss i en tid der alle keeperne våre har vært skada. Jalal el-Gharbi var også frisk og viste gode takter, ellers rydda forsvarsfireren godt unna.

Etter en hektisk vår med mange kamper og lite trening, venter en ny rekruttkamp hjemme mot Steinkjer på mandag før juniorene får en treningsuka frem mot Junior Elite-turneringa på Hamar. Trener Holter ser frem til noen skikkelige treningsøkter.

- Vi skal ikke være skuffa når vi får tre poeng, men likevel føler jeg vi har mye å jobbe med fremover. Vi har en del del å ta tak i og må jobbe litt med struktur de neste ukene. Det har vært mange kamper og lite trening den siste tida, så vi må bruka uka frem mot Junior Elite-turneringa på Hamar godt.

12. runde, 2. divisjon avdeling 2
Vålerenga2 – Lillestrøm2 2-1 (2-1)

Valle Hovin kunstgress

Mål: 0-1 Abshir Cisse Aadan (21), 1-1 Dennis Obeng (27), 2-1 Morten Lie (44)

Gule kort Vålerenga: Simen Waagseter, Fredrik Carlsen

Vålerengas lag: Simen Waagseter – Morten Lie, Mathias Samuelsen (Bardh Shala fra 45), Kristoffer Thuen, Amin Nouri – Jalal el-Gharbi, Steinar Strømnes, Fredrik Carlsen (Christer Jensen fra 70), Adnan Haidar – Harmeet Singh – Dennis Obeng (Martin Fermin fra 87)

Reklame

Kun i dag: 30 % på alle varer hos Christiania Glasmagasin