Gå til sidens hovedinnhold

Vil anmelde P4 til politiet

Kulturdepartementet vurderer å politianmelde P4 fordi de slår av sin gamle frekvens og tar med seg lytterne til den nye.

Statssekretær Yngve Slettholm i Kulturdepartementet sier P4 kan bli politianmeldt for ulovlig kringkasting, melder TV 2 Nettavisen. P4 går torsdag over fra sin gamle frekvens til P5-nettet, og tar med seg lytterne.

- De har ikke søkt oss om tillatelse til å drive prøvesendinger, og sånn sett så er jo dette ulovlig kringkasting. Og da må vi vurdere en eventuell politianmeldelse. Det kan bli utfallet, sier statssekretær Yngve Slettholm til TV 2.

I tillegg til at kanalen sender i det nye nettet før de har fått tillatelse til det, mener han at det at de bytter frekvens for tidlig er brudd på gjeldende konsesjonsbestemmelser.

- P4 kan ikke uten videre legge ned sendenettet. I henhold til gjeldende konsesjon som utløper ved årsskiftet har de ikke bare en rett, men også en plikt til sende i det eksisterende nettet, sier Slettholm til TV 2 Nettavisen.

Han understreker at P4 derfor gjør noe som er i strid med den avtalen radiokanalen har med myndighetene.

- Vår mulighet er da å inndra konsesjonen. Men her er det ikke så lenge igjen, så det spørs om det har noen hensikt, sier Slettholm.

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted

Kommentarer til denne saken