Gå til sidens hovedinnhold

Vil avvikle Aker Holding

Høyre har i dag fremmet et forslag i Stortinget om å avvikle Aker Holding AS.

- Staten brukte 5 mrd skattekroner på denne avtalen i 2007, uten å lytte til eksterne finansielle rådgivere. Slik saken har utviklet seg nå bør det være klart for de fleste at Staten har problemer med å ivareta sine interesser gjennom denne holdingmodellen, sier Høyres næringspolitisk talsmann Torbjørn Hansen i en pressemelding.

Forslaget er satt frem samme dag som Akers hovedaksjonær Kjell Inge Røkke endelig tar bladte fra munnen i den betente Aker-saken.

Staten eier i dag 12 prosent i Aker Solutions ASA via et indirekte eierskap i Aker-dominerte Aker Holding.

Høyre foreslår å fortsette Statens eierskapet i Aker Solutions ASA, men som direkte eier. Bakgrunnen er at Høyre mener dagens avtale med Aker ASA rundt Aker HOlding er for mangefulle.

- Regjeringens krav om ny behandling i generalforsamlingen, næringsminsterens utfall mot Kjell Inge Røkke, statens representant i Aker Holding styret, Berit Kjølls, uttalelser om at hun er ført bak lyset, bekrefter Høyres syn om at avtalen ikke er god nok i forhold til å ivareta Statens interesser, skriver Høyre i en pressemelding.

- Normalt direkteeierskap har staten lang erfaring med. Det er også mer ryddig i forhold til maktstruktur. Derfor er det riktig å avvikle Aker Holding ASA, sier Hansen.

Reklame

United-legenden håper Solskjær henter Haaland til Old Trafford

Kommentarer til denne saken