Gå til sidens hovedinnhold

Vil bli største oljeselskap

Noreco har ambisjoner om å bli størst i Norge etter StatoilHydro.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

HOLMENKOLLEN (NA24): Det nye oljeselskapet Noreco fikk æren av å åpne ballet blant de mindre oljeselskapene som er til stede på Paretos olje- og oljeservicekonferanse. Selskapet har gjort seg bemerket med å sluke det børsnoterte oljeselskapet Altinex.

NA24 - din næringslivsavis

Noreco-sjef Scott Kerr innledet presentasjonen sin med en spøk.

- Vi har betalt nok fees til Pareto i år til å åpne konferansen i dette rommet, spøkte Kerr.

Tidligere har de vært henvist til den siste dagen og i et av de mindre rommene.

Les mer: Årets store aksjehappening

Slukte Altinex
Pareto var selvfølgelig med på dealen der Noreco slukte Altinex. Noreco er basert i Stavanger og startet opp i 2005. I juni i år ble de notert på Norges Fondsmeglerforbunds OTC-liste, men der har de ikke planer om å være lenge. Allerede tidlig i fjerde kvartal ønsker de å bli notert på Oslo Børs. Handelen på OTC-listen har vært heller laber. På eiersiden finner en kjente navn som Hitec Vision, Lyse Energi og ikke minst Kjell Inge Røkkes Aker Capital.

Konsernsjefen har 28 års erfaring fra olje- og gassindustrien og har blant annet jobbet i BP.

I dag har Noreco full kontroll på Altinex som er å ansees som et heleid datterselskap. Det tok fire måneder og kostet godt over 4 milliarder kroner. Scott Kerr legger ikke skjul på at de vil kjøpe seg større i Norge. De er også det selskapet blant de mindre oljeselskapene som har fått tildelt flest lisenser i lisensrundene.

Vil bli størst
Noreco har som mål å bli blant de største uavhengige oljeselskapene i Norge. De vil fylle gapet mellom det fusjonerte selskapet StatoilHydro og de andre mindre oljeselskapene som stadig starter opp i Norge.

Dette skal de oppnå gjennom å få tildelt ytterligere lisenser og gjennom en aggressiv oppkjøpspolitikk. Pareto tror Noreco vil lykkes med dette. Det gjør meglerhuset helt klart i forbindelse med presentasjonen. Scott Kerr sier til de mange fremmøtte at selskapet også ser muligheter for fusjoner.

Noreco ønsker å satse i Norge siden de legger det godt til rette for mindre selskaper og at disse kan få fordeler i lisensrundene som kommer.

Oljeselskapet sitter i dag med 45 lisenser som gir grobunn for et omfattende boreprogram. Riggkapasitet har de allerede sikret ut 2009, og har i tillegg ekstra kapasitet til å utvide ytterligere.

Vil doble produksjonen
Nå har de en produksjon på rundt 10.000 fat oljeekvivalenter om dagen. Denne ventes å holde seg stabil frem til 2010, men skal dobles i perioden 2010 og 2011.

- Vi har en veldig sterk portefølje, sier Kerr.

Noreco-sjefen kaller kjøpet av Altinex en perfekt match med Noreco og de fremover vil fokusere på å slå sammen de to selskapene. Fremover vil de også fokusere på oljeproduksjon.

- Jeg håper jeg er tilbake i samme rom neste år, men uten at vi betalt så mye penger på Pareto, fleiper Scott Kerr i det han runder av presentasjonen.

Reklame

Nå: Vi selger ut Pondus-bøkene på lager fordi vi skal flytte