Gå til sidens hovedinnhold

Vil bygge verdens dyreste bil

Bugatti har alle planer klare for en bil til 20 millioner kroner. Før avgifter.

Lydia er navnet, og den kan gjøre selveste Bugatti Veyron til en billigbil.

Nettopp Veyron er en av verdens aller raskeste og dyreste biler. Ut fra fabrikken koster den 1,1 million euro, eller knappe 9 millioner kroner. I tillegg kommer mange millioner kroner til moms og engangsavgift.

Se video: Slik er Bugatti Veyron

Likevel snakker vi her småpenger. Dersom VW-konsernet bestemmer seg for å gjøre alvor av Lydia-planene, er det snakk om en bil som vil koste mer enn dobbelt så mye.

20 mill, pluss-pluss
Auto motor und sport skriver nemlig at Lydia vil koste 2,5 millioner euro, eller rundt 20 millioner kroner før avgifter. Og vi snakker også her om en bil tillatt for vanlig gatekjøring, med skilter og vognkort og det som hører til.

Monsteret skal ifølge planene yte 1175 hk og greie en toppfart på rundt 400 km/t. I tillegg skal den bli lettere å få med rundt svingene enn Veyron – blir bilen bygd, er det med rekordtiden på Nürburgring Nordschleife i tankene.

Motoren med 12 sylindre blir plassert i midten for at vektfordelingen skal være så gunstig som mulig.

Splid
Ifølge planene skal bilen bygges i kun 70 eksemplarer. I utgangspunktet skulle bilen være klar til 2009, men planer er som kjent til for å skyves på.

Lydia er for øvrig blitt gjenstand for splid i VW-konsernet. Mens styreleder Ferdinand Piëch gjerne vil sette prestisjeprosjektet i gang, synes konsernsjef Martin Winterkorn at bilen sender ut helt feil signaler i disse CO2-tider.

Mer om bil og trafikk i Bilmagasinet.

Reklame

Endelig på lager igjen: Ladekabelen som kutter strømmen selv

Kommentarer til denne saken