Gå til sidens hovedinnhold

Vil fengsle piloter

Det ukrainske flymannskapet som blåste rødt på Flesland mandag framstilles for fengsling.

(iBergen.no) På hvilket grunnlag politiet mener det er behov for å holde tre av de promillesiktede flypersonalet fengslet, er ennå ikke kjent, men trolig frykter påtalemyndigheten at de vil stikke av til hjemlandet Ukraina dersom de slipper ut av varetekt.

- Grunnlaget vil komme fram på fengslingsmøtet. De er siktet etter luftfartsloven for å ha vært påvirket av rusmidler, sier Hordalandpolitiets informasjonssjef Trygve Hillestad til iBergen.no.

Mandag ved 06.30-tiden ble sju besetningsmedlemmer fra det ukrainske frakteflyet pågrepet av politiet på Flesland lufthavn- Sikkerhetsvakter på flyplassen varslet politiet etter å ha reagert på alkoholdunst fra flygerne, som var på vei ut til propellflyet Antonov 22. Flyet ankom Flesland lørdag og skulle mandag morgen videre til Baku i Aserbadsjan med oljeboringsutstyr.

Flyet hadde en besetning på 17 personer, hvorav sju ble pågrepet og testet for promille. Flere av testene var positive. Etter avhør ble tre menn løslatt, mens tre blir framstilt for fengsling tirsdag. Politiet har ennå ikke avgjort om den siste siktede også skal framstilles for fengsling.

Les flere nyheter på iBergen.no

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis