OSLO: Eldreomsorg er Frps fanesak - også i år - og det vil de gjerne finansiere med mer penger fra de kollektivreisende.

På tross av at partiet ynder å kalle seg miljøpartiet, er det lite miljø å spore i Frps alternativ til budsjett i Oslo.

ER DET GREIT AT PRISEN PÅ MÅNEDSKORT ØKER? SI DIN MENING I KOMMENTARFELTET UNDER!

Dyrere for dem som reiser mest
140 millioner kroner vil de hente fra Ruters budsjett, og regningen vil de sende til de som reiser aller mest kollektivt - de som tar buss, bane og trikk til og fra jobb.

- I dag bruker vi 1640 millioner kroner på å subsidiere driften av kollektivtrafikken. Vi reduserer med 140 millioner kroner, og sier at Ruter kan få til dette ved å redusere rutetilbudet midt på dagen når de kjører halvtomme busser og trikker. I tillegg kan de justere månedskortet for arbeidsreisende noe, sier gruppeleder Carl I. Hagen (Frp) til Osloby.

Han sitter nå i budsjettforhandlinger med det blågrønne byrådet.

Les også: Hank von Helvetes historie skal friste deg til å bli kjent med Oslo

Ikke populært hos Venstre
Hagen understreker overfor avisa at økte priser ikke gjelder de eldste, de yngste eller studenter.

Imidlertid mener representanten for miljøpartiet Frp at det bare er rett og rimelig at kollektivreisende arbeidere betaler mer, ettersom de som bruker bil til jobb har vært nødt til å betale stadig mer i bomringen.

Verken Høyre, Venstre eller KrF ønsker å kommentere detaljene i budsjettforhandlingene, men Venstres gruppeleder Toril Berge Flatabø sier til Osloby at de neppe går med på å øke prisene.

- Venstre er opptatt av at det skal være billig og bra å reise kollektivt i Oslo, sier hun.

Les også: Norges mest eksklusive «pling»

Bil eller trikk?
Kampen mellom bil og kollektivtrafikk har vært stridens kjerne for Venstre og Frp i en av høstens mest betente saker - fjerning av parkeringsplasser i Thereses gate på Bislett.

På tross av at Frp er mot fjerning av parkeringsplasser, uttalte partiets Geir Hågen Karlsen følgende til dittOslo.no.

- Infrastrukturen i Oslo er ikke bygget for dagens vekst. Det er ingen som kjører bil for moro skyld i sentrum, man gjør det for å få dagen til å gå opp. Da hjelper det lite å angripe bilisten, men må heller gjøre kollektivtilbudet bedre, sier Karlsen.

Likevel vil nå altså partiet heve prisene og kutte i avganger.

Les også: Trikkefører mener «krigserklæringen» gjør Oslo tryggere

Byråd for miljø og samferdsel, Guri Melby (V), har imdilertid flere ganger vært tydelig på at hun ønsker mindre biltrafikk, og mer og bedre kollektivtransport i Oslo.

- Mitt mål er ikke å forby bilen, men å gjøre at trikk og buss øker fremkommeligheten, sa Melby til dittOslo.no i forbindelse med Thereses gate-saken.

ER DET GREIT AT PRISEN PÅ MÅNEDSKORT ØKER? SI DIN MENING I KOMMENTARFELTET UNDER!