Gå til sidens hovedinnhold

Vil ha fengsel for bildrap

Aktor krever 20 måneders fengsel for 22-åringen som er tiltalt for bildrap på kameraten sin.

På tofeltsveien presset 22-åringen sportsbilen sin opp i 163 km/t. Sekunder senere var kameraten i passasjersetet kvestet.

Noen timer senere døde han som følger av skader i brystet. Den 22 år gamle bilføreren erkjente straffskyld da rettssaken mot ham startet i Bergen tingrett onsdag. Der står han tiltalt for uaktsomt drap med bil. I sin prosedyre torsdag krevde aktor Rudolf Christoffersen at mannen straffes med 20 måneders ubetinget fengsel, og betaler 300.000 kroner i erstatning til de pårørende.

De to kameratene kjørte langs Straumevegen i den tiltaltes italienske sportsbil i juni i fjor. Til tross for at det var 70-sone, skal bilen ha kjørt 163 km/t da sjåføren mistet kontrollen i en sving. Ifølge Bergens Tidende skal bilen ha fått sleng og snurret inn i en annen bil. Bildeler skal ha haglet og sportsbilen endte opp som et sammenpresset totalvrak.

Det kraftige smellet fikk fatale følger for kameraten, mens sjåføren av den andre bilen ble skadd, men ikke alvorlig. Også den tiltalte ble skadd. Redningsmannskaper måtte skjære de to kameraten ut av bilvraket.

- Ut fra det som har fremkommet i retten i dag synes det som om denne dødsulykken er et resultat av uvettig kjøring. Det er nok et tragisk eksempel på ungdommelig overmot i trafikken, sier aktor Rudolf Christoffersen til BT. Han vil kreve en ubetinget fengselsdom når saken avsluttes med prosedyrer torsdag.

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted

Kommentarer til denne saken