Gå til sidens hovedinnhold

Vil ha kloa i meglernes verdier

Terra-kommunene vil se på meglernes private formuer og eiendommer.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Ordfører i Hattfjelldal, Asgeir Almås, er i harnisk over oppslagene om de svimlende beløpene skandalemeglerne Anders Opstad og Harald Norberg og deres sjefer har dratt inn de siste årene på Terra Securities.

NA24 - din næringslivsavis

- Det skal bli interessant å se hva disse menneskene sitter på av formuer, for eksempel i form av eiendommer, sier Almås.

- Egner seg ikke på trykk
- Er dette noe noe dere vil ha kloa i?

- Dersom de har har bygd opp formuen sin på å lure andre, må det settes søkelys på det ja. Beløpene de har tjent er ikke i nærheten av sunn fornuft. Det jeg føler om dette egner seg ikke på trykk, sier Almås.

34 år gamle Anders Opstad har residens i Tønsberg, mens Harald Nordberg bor i en fasjonabel villa på beste vest i Oslo, mellom Smestad og Vindern.

- Dette er meget interessant, sier Almås. Han sier kommunene i samråd med sine rådgivere vil vurdere om de skal anmelde skandalemeglerne.

Ligningstallene viser at Norberg tjente 7,1 millioner kroner i 2006, mens Opstad ikke var langt bak med sine snaue 6,9 millioner. Ingen av meglerne har formue på papiret.

Diskutér: Går kommunene for langt?

Ville mulig sagt ja
I tillegg kommer Almås med en oppsiktsvekkende opplysning om tilbudet kommunene fikk på bordet mandag kveld, som kommunene aldri rakk å svare på før fristen gikk ut ondag klokken 16, ettersom Terra Securities erklærte seg selv konkurs samme dag.

- Du skal ikke se bort i fra at vi hadde sagt ja, men med tilleggsforhold. Det var det vi jobbet med, sier Almås.

Tilbudet gikk ut på at Terra ville punge ut 150 millioner for tapene i de amerikanske kommunelånene, men kommunene repliserte med at dette var for dårlig, og at de ville ut av hele ordningen og ha igjen alle sine 451 millioner.

- Dere erklærte jo at dere takket nei til tilbudet?

- Nei, vi rakk aldri å svare på det, sier Almås.

Ingen vil gå
Han forteller at innbyggerne i lille Hattfjelldal er opprørte over de nye opplysningene om at Terra er konk og at minst 350 millioner kommunekroner ser ut til å være tapt.

- De er skikkelig forbanna på at kommunen er brakt inn i dette uføret, sier han.

- Er det noen i kommuneledelsen som vurderer sin stilling?

- Det er ikke et tema, sier Almås.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem