Gå til sidens hovedinnhold

Vil ha mer radio i bakkenettet

NRK dominerer bakkenettet fullstending - enn så lenge.

Det digitale bakkenettet er ikke bare TV, men også radio.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Prioritering
I alt tilbys det 16 radiokanaler i det digitale bakkenettet. 13 av disse er fra NRK.

- Det er utfordrende at NRK sitter på så stor andel og distribusjon, sier leder i Norsk Lokalradioforbund, Bente Klemetsdal, til NA24 Propaganda.

Klemetsdal mener at det er kapasiteten som gjør at det ikke er flere kommersielle radioaktører i bakkenettet.

- Det har nok vært en prioritering i forhold til kapasiteten, sier hun.

Mer radio
Kanskje blir kapasiteten utvidet, og da vil nye aktører komme til.

- Vi ønsker å styrke radiotilbudet og en radiokanalen tar tross alt mindre plass enn en tv-kanal. Så det er mulig vi kan få flere radiokanaler før vi legger til tv-kanaler. Hvilke kanaler og hvor mange kan jeg ikke si nå. Men nå er nettet fullt, så nå skjer det ikke, sier kommunikasjonsdirektør i RiksTV, Svein Ove Søreide, til NA24 Propaganda.

Søreide understreker at det ikke er sikkert at RiksTV må vente helt til 2010, når tilbudet skal utvides, før nye radiokanaler kan bli lagt til.

Radio på TV
- Det vil ikke skje noe i inneværende år, og det er vanskelig å gi tidsestimat for dette. Det er lettere å øke med radiokanaler enn tv-kanaler, og det kan være at en softwareoppgradering kan lede til at vi legger til mer radio, sier kommunikasjonsdirektøren.

Han er spent på å få svar på hvor mange som lytter til radio via fjernsynet sitt, slik det blir mulighet til i bakkenettet. I England er det slik at 20 prosent av BSkyBs brukere lytter til radio på denne måten. Det håper Klemetsdal at aktørene i bransjen registrerer.

- Jeg håper de ser fordelen av å bli distribuert gjennom bakkenettet. Så jeg håper at flere aktører ser mulighetene ved andre distribusjonsformer, sier hun.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis