Gå til sidens hovedinnhold

Vil hjelpe flere som Naoroz

Brannskadde Naoroz inspirerte skoleklasse til å samle inn penger til brannsalve for å hjelpe andre afghanske barn

(iBergen.no) : Tirsdag reiser Kristian Rubach til Meymaneh i Afghanistan med pengene klassen fra Langhaugen videregående skole har samlet inn. Han er stabssjef for sikkerhetsstyrkene der, og vil kjøpe inn brannsalve for pengene. Rubach lover klassen at pengene kommer godt med.

- Jeg er sikker på at pengene dere har samlet inn vil bli veldig godt mottatt. Det vil være salve nok til å hjelpe mange som er i samme situasjon som Naoroz, sier Rubach til BT.

Det var datteren Maria Paulsen som tok initiativ til innsamlingen. Nå er det samlet inn til sammen 17 000 kroner. Dette mener Rubach vil hjelpe, fordi sykehuset i Meymaneh må klare seg med svært begrenset tilgang til hjelpemidler og medisiner.

Stabssjefen sier i følge avisen at brannskader er svært vanlig i Afghanistan. Dette skuldes blant annet at folk må varme opp husene sine gjennom den svært kalde vinteren. De færreste har imidlertid råd til å kjøpe dyr brensel, og bruker i stedet bensin. Det fører i følge Rubach til at de nesten daglig får inn hardt brannskadde.

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Reklame

Nå: Vi selger ut Pondus-bøkene på lager fordi vi skal flytte