Gå til sidens hovedinnhold

Vil hjelpe hjorten

Anton og Jon Olav Selbakk har funnet en løsning på hjorteproblemene på riksvei 710 i Sør-Trøndelag.

Frustrerte bilister har klaget på mye hjort i veibanen, siden dyrene har latt seg lokke til høyballer som har ligget tett ved veien. Derfor har de to gårbrukerne har bygget et høyt nettinggjerde rundt rundballene sine for å hindre faren for viltpåkjørsler.

- Bygging av gjerde rundt rundballene ved vegen, samtidig som vi la ut rundballer på et område i trygg avstand fra vegen, har vist seg å virke meget bra, sier Jon Olav Selbekk til avisen Sør Trøndelag.

Knut T.Bolsø i viltforvaltninga i Agdenes Kommune har vært med på å bevilge rundt 6000 kroner til bygging av nettinggjerde for å stenge inn rundballene.

- Å styre all hjorten fra å krysse vegen er helt umulig. Hjorten har til alle tider hatt trekket sitt over vegen og ned til sjøen ved Tøndel. Det vi er spente på, er om vi greier å unngå konsentrasjoner av hjort i det området rundballene ligger. Hvis tiltaket synes å virke, er det svært gledelig. Målet er jo å unngå kollisjoner, av hensyn til både folk og dyr, sier Bolsø til avisen.

Hjorten åt opp over 70 høyballer i kommunen i fjor og når har det blitt lagt ut mat til hjorten i god avstand fra veien.

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året