Gå til sidens hovedinnhold

Vil politianmelde P4

Kulturdepartementet vil anmelde P4 for ulovlig kringkasting, etter at kanalen går over fra sin gamle frekvens og tar med seg lytterne til den nye.

Statssekretær Yngve Slettholm i Kulturdepartementet sier radiokanalen P4 kan bli politianmeldt for ulovlig kringkasting. P4 går torsdag over fra sin gamle frekvens til P5-nettet, og tar med seg lytterne.

- Det er to uker før den gamle P4-konsesjonen utløper og P5-konsesjonen begynner, og like lenge før konkurrenten Kanal4 begynner å sende på den "gamle" P4-frekvensen.

- De har ikke søkt oss om tillatelse til å drive prøvesendinger, og sånn sett så er jo dette ulovlig kringkasting. Og da må vi vurdere en eventuell politianmeldelse. Det kan bli utfallet, sier statssekretær Yngve Slettholm til TV 2.

- I tillegg til at P4 sender i det nye nettet før de har fått tillatelse til det, mener Slettholm at det at de bytter frekvens for tidlig er brudd på gjeldende konsesjonsbestemmelser.

- P4 kan ikke uten videre legge ned sendenettet. I henhold til gjeldende konsesjon som utløper ved årsskiftet har de ikke bare en rett, men også en plikt til sende i det eksisterende nettet, sier Slettholm, og understreker at P4 derfor gjør noe som er i strid med den avtalen radiokanalen har med myndighetene.

-Vår mulighet er da å inndra konsesjonen. Men her er det ikke så lenge igjen, så det spørs om det har noen hensikt, sier Slettholm.

(NTB)

Reklame

Sommerens kuleste badeflåter