Gå til sidens hovedinnhold

Vil selge flybilletter på sms

Norwegian vil selge flybilletter på mobiltelefonen allerede til neste år.

NYDALEN, OSLO (NA24): - Fremtiden kommer fort, og vi er oppe med salg av billetter på mobil innen et år, sier Norwegian-sjef Bjørn Kjos til NA24.

NA24 - din næringslivsavis

Flyselskapet Norwegian var veldig tidlig ute med selge flybilletter over internett.

- Vi prøvde å selge på den tradisjonelle måte gjennom call-senteret som våre konkurrenter gjorde, men sentret knakk sammen da vi droppet prisene, sier Kjos til stor latter fra en stappfull sal under Næringslivsdagene på Handelshøyskolen BI.

Milliardomsetning
Flyselskapet hadde en omsetning på 4,2 milliarder kroner i fjor. Det hadde 30 prosent bestillinger på internett ved oppstarten i 2002. SAS hadde bare tre prosent.

- I dag går det 16-17 billettbestillinger i sekundet på travle dager gjennom våre systemer, sier Kjos til NA24.

Hele 100.000 personer er innom deres hjemmeside hver dag, og 90 prosent av salget går på internett når de kjører kampanjer.

Går videre
Enda en gang vil Norwegian-sjefen ta utviklingen videre. Under sitt foredrag fortalte han BI-studentene at til neste år kan de handle billetter gjennom sin mobiltelefon.

- Salg av flybilletter vil bli flyttet fra pcen til mobiltelefonen, sier han og spår at all betalingsinformasjon vil foregå på nordmenns mobil om kort tid.

- Løsningene har vi allerede hos oss og driver i disse dager med samarbeidspakker som vil bli presentert kundene om et år.

Reklame

NÅ: Enormt salg på alt du trenger til løping