Gå til sidens hovedinnhold

Vil skjerpe regler for lokke-billetter

Nå må flyselskapene holde det de lover, mener Forbrukerombudet som vil skjerpe reglene for annonsering av billigbilletter.

Bort fra snø og kulde, det kan mange tenke seg nå. Særlig når du kan komme deg til Roma og andre reisemål for under 500 kroner en vei. Vel å merke hvis du får kjøpt billettene som annonseres.

TV 2 gjorde et forsøk, men endte opp med dobbel pris eller mer, både på internett og over telefon. Umulig.

Mange klager

Men nå vil Forbrukerombudet skjerpe reglene. Flyselskapene får ikke lenger lov til å annonsere for billetter som det nesten er umulig å få kjøpt.

- Bakgrunnen er at vi har fått mange klager fra forbrukere som er skuffet over at de ikke får tak i billetter til den prisen som er annonsert, sier forbrukerombud Bjørn Erik Thon til TV 2.

Reell mulighet

Fra 15. mars gjelder de nye reglene for markedsføring av flyreiser.

- Hovedprinsippet er at det skal være en reell mulighet til å få kjøpt billetter til de prisene som annonseres. Og i tillegg skal det også opplyses klart i annonsene om begrensinger f.eks. i forbindelse med helgeavganger, sier Thon.

Ikke færre billigreiser

Et annet krav er at selskapene også må opplyse om det er færre en 20 seter per avgang som omfattes av et tilbud. Men Forbrukombudet tror ikke de skjerpede krav ene vil føre til færre billigreiser:

- Jeg er helt sikker på at det ikke blir færre billigbilletter. Konkurransen i lufta er nå så stor at det er det som bestemmer prisen, og ikke disse retningslinjene, sier Thon.

Reklame

8 superkupp på kjøkkenutstyr