Gå til sidens hovedinnhold

Vil stoppe pressen

Personvernkommisjonen foreslår egen lov mot angrep på privatlivet.

Personvernkommisjonen offentlliggjør i dag sin delrapport om «Medier og personvern» og trekker hele seks forslag opp av hatten for å verne enkeltpersoner mot overgrep i mediene.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Kommisjonen ble oppnevnt av regjeringen i mai 2007 og har altså bare brukt halvannet år på å avlegge sin innstilling. Det mest ytterliggående forslaget er å etablere en egen medieansvarslov. Dette er en oppfølging til Ytringsfrihetskommisjonen fra 1999. Kommisjonen foreslår en lov for alle medier og en klargjøring av personvernet i medier som i sinn art er uten redaktør.

Rett til eget bilde
Videre mener kommisjonen at en revidering av bestemmelsene om retten til eget bilde skal revurderes. Et tredje forslag er å utvide ordningen om fri rettshjelp til også å omfatte privatpersoners saker mot pressen.

Videre mener kommisjonen at det bør utredes å opprette et etisk organ for ytringer på nettet. Tanken er å respondere på og løse ulike konflikter i forbindelse med nettytringer. Det foreslås også opprettet en tjeneste som kan bistå dem som får sitt personvern krenket på nettet. For alle praktiske formål betyr forslaget å sikre en utvidet slettetjeneste fra nettet når det gjelder personangrep.

Internasjonalt
Det siste forslaget er av den med idealistiske sorten: At Norge skal være en pådriver internasjonalt for tiltak som regulerer misbruk av personvern på nettet.

NA24 Propaganda kommer tilbake med kommentarer til kommisjonens forslag.

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant

Kommentarer til denne saken