Gå til sidens hovedinnhold

Vil svenskene sjokkere igjen?

Sex for åpent kamera på svensk Big Brother i fjor. TVNorge hever aldergrensen før årets runde. Les hva svenskene har gjort før .

Søndag starter TVNorge en ny Big Brother-sesong. Ni nordmenn og ni svensker sperres inne i et nybygget Big Brother-hus i Stockholm. 22. mai slipper finalistene ut etter 114 dager i isolasjon.

Der de norske Big Brother-deltakerne har sjokkert og overrasket har bestandig svenskene gått lengre. I løpet av fem BB-sesonger har skandalene og sex-eskapadene stått i kø for Kanal5, som sender serien i Sverige.

- Skandaler?
På tross av svenskenes fyrrige opptreden foran kameraene håper og tror TVNorge at 2005-sesongen med Big Brother blir uten skandaler.

- Vi håper at det ikke blir noen skandaler, men det er jo sendinger uten manus der handlingen utspiller seg sekund for sekund så man vet aldri, sier Espen Kjendlie i TVNorges informasjonsavdeling til side2.no.

- Men deltakerne er både fargerike og friske. Dessuten vet jeg at norske gutter liker svenske jenter, og at svenske kutter liker norske jenter, sier han.

Hevet aldersgrensen
Den anbefalte aldersegrensen for Big Brother i Norge er satt til 15 år.

- Det er for å indikere at dette ikke er noe for barn. Aldersgrensen er hevet på grunn av utagerende svenske deltakere, sier Kjendlie.

Og de er i sannhet utagerende. Svenskene har hatt omtrent like mange oppsiktsvekkende skandaler i Big Brother som de har hatt deltakere, og hvis 2005-kullet lever opp til halvparten har Ola Nordmann litt å se frem til.

Skal du se Big Brother? Klikk her for å si din mening om programmet.

Sex for åpent kamera
Størst oppsikt vakte kanskje Rebeckah og Henrik, som gjennomførte et samleie for åpent kamera. Planen var både snedig og listig: «Vi gjør det åpenlyst foran kamera, så tør de ikke sende det på tv» .

HTML EMBED
Hvordan blir Big Brother 2005?
Tamt
Helt vilt
Skal aldri, aldri se Big Brother

Se resultat

Det stemte for såvidt, men paret tenkte ikke over at de ble kringkastet direkte på en pay-per-view kabelkanal. Dermed snappet datakyndige seere opp klippet, og vips så var det ute på nettet.

Uken etter ble Rebeckah stemt ut, og måtte beklage overfor sin mor

:

- Vi hadde lovet mødrene våre å ikke ha sex på tv. Nå må jeg be min mor om unnskyldning, sa Rebeckah etter at hun ble stemt ut.

Linda Rosing ble stor stjerne i Sverige etter sin Big Brother-deltakelse, ikke bare på grunn av sin blonde hårprakt og store silikonbrytser. Hun hadde også lovet seg selv at de 100 dagene i BB-huset skulle avvikles uten sex, men klarte ikke å dy seg.

Sammen med Micke Lindgren hoppet hun i halmen foran kameralinssene, og oppmerksomheten stilnet ikke av at en sexvideo i Pamela Anderson- og Paris Hilton-klassen ble distribuert på hjemmevideomarkedet etter at Big Brother-karrieren var over.

- Jeg forstår ikke hvorfor folk vil meg så ille, sa Linda til Aftonbladet etter at skandalen var et faktum.

Trøsten får være at all publisiteten ledet til fotoseanse med Playboy og en gryende modellkarriere.

Også anklager om seksuelle overgrep har funnet veien til svenske tv-seere. Etter at en deltaker skal ha puttet en agurk ned i buksen på en svært beruset kvinnelig deltaker som hadde sovnet ble det ramaskrik i Sverige. Deltakeren ble politianmeldt for sextrakassering og Kanal 5 viste ikke opptrinnet, som ble sendt direkte på kabel-tv, i sammendragsendingen.

Kanal 5 dysset ned episoden og sa at det dreide seg om litt sylteagurk. Deltakeren som utførte spøken beklaget hendelsen og bedyret at det dreide seg om en spøk.

Big Brother er i gang med årets sesong - søndag kan du se presentasjon av alle deltakerne her på Side2.no.

Reklame

Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus