Gå til sidens hovedinnhold

Vill krangel i retten

Både advokater og to innleide tolker røk i tottene på hverandre under lørdagens fengslingsmøte i Bergen.

(iBergen.no) : Fem rumenere ble lørdag fremstilt for varetektsfengsling i Bergen tingrett, siktet for å stå bak 27 tyverier av bankkort den siste tiden. Rettsmøtet tok hele syv timer, men de siktede måtte finne seg i å dele dommerens oppmerksomhet med både kranglevorne advokater og tolker, skriver Bergensavisen i dag.

Kranglet foran dommeren
Det hele begynte da advokat Kaj Wigum ankom retten, etter å ha blitt oppnevnt som forsvarer for den ene rumeneren. Inne i retten oppdaget han at advokat Carl Christian Grythe-Hoff allerede hadde tatt hans plass på forsvarerbenken, og var lite lysten på å forlate stedet.

Wigum mener Grythe-Hoff har gått langt over streken, selv om det i utgangspunktet er fritt forsvarervalg, og de to endte opp med å krangle åpenlyst foran dommeren.

– Han har snakket med min klient, for så å få ham til å be om at han skal forsvare ham. Advokat Hoff kan jo umulig ha kjent til rumeneren på forhånd. Han (siktede, journ.anm.) hadde aldri bedt om å få Hoff som forsvarer sånn uten videre, sier Wigum til BA.

- Politiet som har rotet
Grythe-Hoff hevder på sin side at han ble oppringt av politiet fredag, og bedt om å stille i fengslingsmøtet. Etter en samtale fredag, skal rumeneren ha takket ja til å få Grythe-Hoff som forsvarer, noe den siktede sto fast på også da Wigum ankom retten.

– I denne saken er det noen på politihuset som har rotet. Det må Wigum ta opp med dem, og ikke skylde på meg, sier Grythe-Hoff til BA.

Leder for retts- og påtaleavdelingen i Hordaland politidistrikt, Gunnar Fløystad, bekrefter overfor avisen at feilen her trolig ligger hos politiet, og at Wigum skulle ha forsvart rumeneren.

Tåler ikke trynet på tolken
Som om ikke dette var nok, var det også full krangel mellom byens to eneste rumenske tolker i fengslingsmøtet. De to tåler rett og slett ikke trynet på hverandre, og makter knapt å være i samme rom. Først etter halvannen time kom tolk nummer to inn i salen. Ifølge BA skal det være en personlig konflikt som ligger til bunn for krangelen.

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Reklame

Meningsmålinger: - I enkelte tilfeller er det ren manipulering