Gå til sidens hovedinnhold

Ville kjøre fra politiet i fylla

En 23-åring sto for fjorårets Kinder-egg på Vestlandets veier. I en stjålet bil, uten førerkort, men med promille prøvde han å kjøre fra politiet.

(iBergen.no) Episoden inntraff natt til 3. juni. I Austrheim fant mannen en uløst bil med nøkler, og bestemte seg for å kjøre til Åsane. Det gikk ikke ubemerket hen hos politiet. Bilen var meldt stjålet, og de la seg på hjul da han kom kjørende på E39.

Ved Gullgruven stod politiet oppstilt. Da svingte 23-åringen brått av veien og kjørte over en murkant. Med politiet halsende bak kjørte han i høy hastighet gjennom frilufstområder og gangstier, skriver bt.no.

Den ville ferden tok slutt da han stoppet og ble pågrepet ved Åmundsdalen. Promillen ble 40 minutter etter kjøringen målt til 0,82.

Han er fra før dømt for promillekjøring to ganger, og for å ha kjørt uten førerkort fire ganger. Denne gangen ble han i tillegg dømt for et annet tilfelle av promillekjøring og kjøring uten lappen. Dommen fra Nordhordland tingrett lyder på 90 dagers fengsel og en bot på 15 000 kroner.

Les flere nyheter på iBergen.no

Reklame

Nå kan du teste HBO Nordic, Viaplay og Paramount+ gratis