Gå til sidens hovedinnhold

Ville legge ned Ny Tid

Klassekampen ville kjøpe Ny Tid. Da kunne bladet blitt lagt ned.

Klassekampen var en av to aktører som var på banen for å få kjøpt Ny Tid, men meldte seg av like før jul. Et av alternativene venstresidens dagsavis så på var å avvikle nyhetsmagasinet.

NA24 Propaganda - landets største medienettsted

Ifølge kilder som har vært nære forhandlingene skal en av planene til Klassekampen ha vært å avvikle nyhetsmagasinet som selvstendig produkt.

- Grusomme løsninger
Dette skulle gjennomføres ved å beholde merkenavnet Ny Tid, men som en liten del av Klassekampen. Mellom to og fire sider skulle en gang i uken settes av i avisen hvor vignetten Ny Tid skulle være.

- Jeg har vært med i alle disse forhandlingene hvor alle muligheter sikkert har vært ventilert, sier styreleder i Klassekampen, Bjørn Smith-Simonsen, til NA24 Propaganda.

- Hva slags muligheter er det du referer til?

- Det har vært alt fra å drive det videre som selvstendig blad, til de mest grusomme løsninger.

Ifølge Smith-Simonsen gikk det opp for han så sent som i desember at en samling av de to venstreavisene ikke lenger var aktuelt.

Stor skjorte
- Da vi forhandlet siste gangen før jul skjønte jeg at toget for Klassekampen og Ny Tid gikk for to år siden fordi verden går videre og ting forandrer slik Ny Tid har gjort.

- Men hvorfor så du ikke dette tidligere?

- Det var ikke så lett å se det. Og når du forhandler så gjør du det så langt skjorten strekker seg, sier Smith-Simonsen.

Med skjorten er det ikke salgsbeløpet han snakker om, snarer er det ideologi.

- Det var ikke pengene som var det avgjørende, men tiden var løpt forhandlingene, sier han og forteller at han var klar over at Damm også forhandlet med en annen aktør.

Smith-Simonsen vil ikke kommentere hvor mye penger Klassekampen var villig til å legge på bordet for Ny Tid.

Reklame

NÅ: Enormt salg på alt du trenger til løping