Vin i vrangstrupen – USA 2008. Regi: Randall Miller. Med Alan Rickman, Bill Pullman, Chris Pine, Freddy Rodriguez, Rachael Taylor

Aldersgrense: Tillatt for alle

I 1976 dro den britiske vinkjenneren Steven Spurrier til USA for å finne ut om amerikansk Chardonnay og andre viner kunne måle seg med den franske. Vel hjemme arrangerte han en blindtest blant de fremste franske vinkjennere. Og da de til sin store forferdelse kåret den amerikanske vinen til den beste var den franske eneveldet i vinverdenen brutt.

LES ALLE SIDE2s FILMANMELDELSER HER

Nå har amerikanerne laget komedie inspirert av hendelsene. Og møtet mellom vinsnobben og erkebriten Alan Rickman og den jordnære Bill Pullmann er både livlig og festlig.

Men filmen klarer ikke helt å leve opp til den festlige historien den lover. For det første kan den ikke helt bestemme seg for om den vil følge Alan Rickmans vinkjenner, eller vingårdeieren eller hans sønn.

Det hele blir en hyggelig, feel good-affære som ikke makter helt å fange tilskuerens følelser, og der de mest interessante figurene tidvis helt blir satt på sidelinjen.

Når det er sagt, så får filmen deg både til å få lyst på sol, sommer, vingårdsferier og et glass deilig Chardonnay.

SE VIDEO AV VIN I VRANGSTRUPEN

HTML EMBED
video_embed(12255,1);