Gå til sidens hovedinnhold

Vinmonopolet lanserer helsevin

Kan det virkelig være helse i hver dråpe?

(SIDE2): Ekspertene er kritiske til den nye helsevinen som skal være så rik på de sunne og helsebringende antioksidantene. Uansett, denne vinen er utviklet for å følge forbrukernes helsrfokus, ifølge fagdirektør i Arcus, Frithjof Nicolaysen.

- Det er i dag et sterkt fokus på riktig kosthold og riktig livsstil. I tråd med dette har vi blant annet økologiske viner i utvalget vårt. Og nå har vi også utviklet en vin som er natutlig rik på antioksidanter, sier han til Dagbladet.

Det er i det tykke skallet, i stilken og steinene i druene antioksidantene finnes, ifølge porteføljeansvarlig i Arcus, Elin Ellann.

Professor Jørg Møland ved Folkehelseinstituttet er kritisk.

- Så lenge helseeffekt av antioksidanter i vin ikke er tilstrekkelig dokumentert, blir dette spekulativt sier han til avisen.

Vinen er fra Sør-Frankrike og er laget av hundre prosent Cabernet sauvignon.

LES MER HELSE HER

Reklame

Comfyballs tømmer lageret: Halv pris på alle boksere