(SIDE2): -Det er jo en bra lineup da. Karpe Diem er unge og i vinden, Katzenjammer er moderne, William Hut spiller fin pop - og vi skal valse over alle sammen! flirer vokalist i CC Cowboys, Magnus Grønneberg.

Vinterlyd
Bandene han refererer til er de fire som utgjør årets «Vinterlyd», konsertturneen som for fjerde året på rad skal samle inn penger til kreftforskningen. Første by ut er Drammen 28. februar, deretter bærer det innom sju steder til i løpet av 14 dager, med en tre dagers avslutning på Hafjell.

- Karpe Diem er flinke de, vi har jo hørt dem på radio. Men vi skal selvfølgelig spille sist på hver konsert, det er et av kriteriene våre, sier Grønneberg bestemt, og overrasker dermed bassist Per Vestaby noe.

- Skal vi det? Jeg har ikke hørt noe snakk om det...

- Men selvfølgelig skal vi det, vi går da ikke på først, ikke si noe annet nå da, bryter trommis Agne Sæther ut i latter.

Tett på kroppen
Grandiosa-dama og skuespiller Jenny Skavlan stiller som konferansier sammen med P4s Kårstein Eidem Løvaas, på hele turneen. Skavlan sa ja med en gang hun ble spurt, og sier hun ser fram til å reise rundt med bandene.

- Jeg har både familie og venner som har hatt kreft, og jeg kjente det smalt litt ekstra da jeg ble spurt. Det ligger så nært. Dessuten føler jeg det er riktig å bruke det å ha fått en kjendisstatus til noe viktig, sier Jenny til Side2.

Karpe Diem sier også de har, som Jenny og store deler av den norske befolkning, opplevd kreft tett på kroppen.

- Det er derfor dette er så viktig, det påvirker alle i mer eller mindre grad. Og det er vanskelig å si nei når noen som Kreftforeningen spør, sier Chirag.

Monopolkrangel
Til tross for det alvorlige temaet lover gutta bra stemning på gratiskonsertene.

- Vi er lei de gamle låtene, så det blir mye fra den nye plata, sier Chirag, som tror det blir en kald, men bra opplevelse, å spille med de tre andre.

- CC Cowboys er jo veteraner, vi kan sikkert lære mye av dem, de er jo eldre, sier Magdi, som opplyser at Karpe Diem aldri tidligere har spilt sammen med noen av de andre.

- Men vi satser på at de er omgjengelige, og vil henge med oss da. Kanskje spille Monopol på kveldene.

Til det svarer CC Cowboy at de i tilfelle vil spille Ludo, mens Jenny Skavlan forbeholder seg retten til å spille Uno – alene.

Mer forskning
Pengene som samles inn til Krafttak mot kreft 2009, skal gå til forskning med hovedvekt på eldre med kreft. I dag er seks av ti kreftpasienter over 65 år. Likevel er kreftbehandlingen utviklet for yngre mennesker.

- I 2030 vil en femtedel av befolkningen i Norge være over 65 år. Derfor er Kreftforeningen særlig opptatt av eldre med kreft. Her trenger vi enda mer kunnskap, selv om forskningen er kommet langt, sier fungerende generalsekretær i Kreftforeningen, Ole Alexander Opdalshei.

Mistet faren
-Jeg så konserten i Fredrikstad i fjor, og det var overraskende bra. Jeg var jo skeptisk til at det skulle være ute om vinteren, men bandene spilte tre-fire låter hver, med 1000 fremmøtte. Det er en svært effektiv oppkjøring til Krafttak mot kreft, sier Grønneberg, som sammen med resten av bandet kommer med ny plate 2. Mars.

- Faren min døde av kreft, jeg mistet han tidlig på grunn av det. Så mye mer er det vel ikke å si, legger Vestaby til.